Nyitókép: TASR/AP

 

A beoltott hazai polgárok pozitívan viszonyulnak a koronavírus elleni oltás harmadik adagjához – derült ki az AKO ügynökség legújabb felméréséből.

 

A megkérdezett polgároknak több mint a kétharmada a harmadik adag vakcinával is beoltatná magát. Az ezer adatközlőnek azonban csak a 4,1 százaléka mondta azt, hogy az 5 és 11 év közötti gyermekét is beoltatná a koronavírus-fertőzés ellen.

 

 hirdetes_300x300  

Az egészségügyi tárca által jóváhagyott harmadik, megerősítő oltással a felmérésben résztvevő adatközlők több mint 40 százaléka biztosan beoltatná magát, míg a megkérdezettek 27 százaléka azt vallotta, hogy „valószínűleg“ beadatná a harmadik oltást is. Mindez azt jelenti, hogy a megkérdezett polgároknak több mint a kétharmada pozitívan viszonyul a harmadik oltáshoz.

 

A felmérésből az is kiderült, hogy inkább a férfiak, mintsem a nők oltatnák be magukat, és az oltási készség a elért iskolai végzettség alapján növekszik. A felmérés egyúttal arra is rámutatott, hogy a harmadik oltás beadatását elsősorban a 18 és 33 év közötti fiatalok, valamint a 66 év felettiek támogatják.

 

Ami az 5 és 11 év közötti gyerekek oltását illeti, a megkérdezett polgároknak valamivel több mint a 4 százaléka mondta azt, hogy mindenképpen beoltatná a gyermekét, míg a válaszadók 9,5 százaléka úgy nyilatkozott, „talán“ beoltatná a gyermekét is koronavírus-vakcinával.

 

A gyerekek oltásával kapcsolatban csupán az adatközlők 14 százalékának volt pozitív hozzáállása, ami a megkérdezett szülőknek kevesebb mint az egyhatoda. Azok, akiknek nincs gyermekük, pozitívabban viszonyulnak a gyermekek oltásához – a 10 százalékuk egyértelműen egyetértett vele, a 18 százalékuk pedig inkább igen, mint nem.

 

A felmérésből kiderül, hogy azok a szülők, akik egyetértenek az 5 és 11 év közötti gyerekek oltásával, maguk is be vannak oltva.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.