Nyitókép: SSITA/Branislav Bibel

 

Lukáš Kyselica (OĽaNO) képviselő és korábbi nyomozó azt gondolja, hogy a parlament elnökének, Boris Kollárnak bocsánatot kellene kérnie azért, amilyen szavakkal a kérdéseket felvető módon vizsgálati fogságba zárt Ján Čurillát, a NAKA elitnyomozóját illette.

 

A közmédia Szombati párbeszéd című műsorában azt mondta, hogy „majd a szemeim estek ki, amikor ezt hallottam.“

 

Vitapartnere, Richard Takáč (Smer-SD) szerint mindez csak azt mutatja, hogy az ország szétesőben van. Úgy látja, hogy a koalíció nem tud kormányozni, és már csak az ellenzék kriminalizálása maradt számukra.

 hirdetes_300x300  

 

Takáč elmondta azt is, hogy szerinte Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter hamarosan távozik, mire Kyselica feltette a kérdést, hogy miért kellene távoznia.

 

Takáč szerint az egész ügy hátterében Mikulec, Lipšic, Matovič és egyes NAKA nyomozók állnak. Kyselica ellenben úgy reagált, hogy hiába ismételgeti a Smer ugyanazt a hazugságot körbe-körbe, ettől még tény, hogy egyetlen bűnbánó, vallomást tevő vezeklő sem állított valótlanságot. Figyelmeztetett arra is, hogy ha bármelyik vezeklő csak egyetlen apró részletet illetően hamis tanúvallomást tesz, az egész egyezsége az igazságszolgáltatással semmissé válik.

 

A műsorban szóba került Daniel Lipšic állítása is, aki úgy fogalmazott, hogy a SIS megfigyelése alatt áll, akik egy hivatalosan nem létező rendszámtáblájú gépkocsival figyelik őt.

 

A műsorvezető kérdésére, hogy Mikulec belügyminiszternek nem kellett-e volna rendet tennie, Kyselica úgy válaszolt, hogy az OĽaNO eltekintett a személyi változásoktól a legmagasabb pozíciókban, mert azt gondolta, hogy az igazságszolgáltatás majd ezt elrendezi.

 

„Látható, hogy ez kevés,“

 

tette hozzá.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!