Nyitókép: TASR

 

A Most-Híd vegyespárt mai tarkoskeddi (Tvrdošovce) közgyűlésén jóváhagyta, hogy a közös magyar párt, az Aliancia-Szövetség részévé váljon. Agócs Attila, a vegyespárt alelnöke elmondta, hogy bár a Most-Híd megszűnik, de platformként tovább fog működni a Szövetség berkein belül. Szavai szerint a Most-Híd továbbra is a többnemzetiségű elv híve marad.

 

„Sikerült jóváhagynunk az összes dokumentumot, ami a formálódó Aliancia-Szövetség megalakításához szükséges.”

 

– mondta Tóth Marián, a párt alelnöke, majd kiemelte: szeretnék biztosítani, hogy a magyar kisebbség és más nemzetiségek képviseltethessék magukat a szlovák parlamentben.

 

  hirdetes_300x300   

„A mai nap után az MKP térfelén van a labda. Amennyiben változatlan formában megszavazzák a megtárgyalt dokumentumokat, semmi sem akadályozhat meg bennünket abban, hogy közös egységes pártot hozzunk létre.”

 

– fűzte hozzá Agócs a közgyűlést követő sajtótájékoztatón, hozzátéve: harcolni fognak Szlovákia közigazgatási felosztásának felülvizsgálatáért, hogy jobban figyelembe vegyék a régiók etnográfiai, történelmi és földrajzi adottságait.

 

Agócs reméli, hogy az új párt a parlamenti választásokon a szavazatok hat százalékát el tudja majd érni. Újságírói kérdésre közölte, hogy az ĽSNS-szel és a Republika-val nem tudja elképzelni az együttműködést, ellenben kitérő választ adott arra a felvetésre, hogy a jövőben újra összeállnának-e a SMER-rel.

 

Az MKP közgyülése holnap, szeptember 19-én, dönt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.