Orbán
  • HUF: 382.96
  • USD: 1.07
  • 16 °C
  • 26 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Megszűnik a Most-Híd, átmenti magát az Aliancia-Szövetségbe – döntött a vegyespárt közgyűlése

Agócs Attila nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a jövőben újra összeállnának a SMER-rel

Nyitókép: TASR

 

A Most-Híd vegyespárt mai tarkoskeddi (Tvrdošovce) közgyűlésén jóváhagyta, hogy a közös magyar párt, az Aliancia-Szövetség részévé váljon. Agócs Attila, a vegyespárt alelnöke elmondta, hogy bár a Most-Híd megszűnik, de platformként tovább fog működni a Szövetség berkein belül. Szavai szerint a Most-Híd továbbra is a többnemzetiségű elv híve marad.

 

“Sikerült jóváhagynunk az összes dokumentumot, ami a formálódó Aliancia-Szövetség megalakításához szükséges.”

 

– mondta Tóth Marián, a párt alelnöke, majd kiemelte: szeretnék biztosítani, hogy a magyar kisebbség és más nemzetiségek képviseltethessék magukat a szlovák parlamentben.

 

„A mai nap után az MKP térfelén van a labda. Amennyiben változatlan formában megszavazzák a megtárgyalt dokumentumokat, semmi sem akadályozhat meg bennünket abban, hogy közös egységes pártot hozzunk létre.”

 

– fűzte hozzá Agócs a közgyűlést követő sajtótájékoztatón, hozzátéve: harcolni fognak Szlovákia közigazgatási felosztásának felülvizsgálatáért, hogy jobban figyelembe vegyék a régiók etnográfiai, történelmi és földrajzi adottságait.

 

Agócs reméli, hogy az új párt a parlamenti választásokon a szavazatok hat százalékát el tudja majd érni. Újságírói kérdésre közölte, hogy az ĽSNS-szel és a Republika-val nem tudja elképzelni az együttműködést, ellenben kitérő választ adott arra a felvetésre, hogy a jövőben újra összeállnának-e a SMER-rel.

 

Az MKP közgyülése holnap, szeptember 19-én, dönt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Gerembes Karcsi
2021. Sze. 19. 09:36

Akkor a Szövetség ebben a formában is csak 0,0000000 százalékkal fog zárni a következő választási körben én mint felvidéki magyar nem tudom azt elkepzelni hogy a híd bármilyen formában tagja legyen valaminek ami magyarsagunkat érinti mert 30 év alatt nem volt semmi extra amit feltudna pozitívumot mutatni rabló banda az oszeborulasra hajlamos csak hogy vigye tolja saját szekerét! És ha majd egyszer alakul egy párt nekünk akkor az csak a magyaroké legyen ne még melete 3 nemzetiségű mert nekünk semmi közünk más nemzethez se ruszin se cigány és semmilyen másehoz!

hugo
2021. Sze. 19. 11:11

A Most-Híd = Kakukktojás !

B, Gy.
2021. Sze. 19. 14:40

A legnagyobb hordereju kerdesekben a hidasok mas allasponton allnak nehez lesz igy az egyseges kepviselet hamarabb csillaghullas.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket