Nyitókép forrása: az MKP facebook-oldala

 

Az Összefogás és a Most-Híd után utolsóként a Magyar Közösség Pártja is megtartotta országos közgyűlését, melyen a párt Aliancia-Szövetségbe való belépésről szavaztak a küldöttek.

 

A Rimaszombatban megtartott kongresszuson a párt küldöttjei megszavazták az MKP csatlakozását az Aliancia-Szövetségbe (annak belügyminisztériumba való bejegyzéséig az Összefogásba) elfogadták az Aliancia-Szövetség alapszabályát, alapelveit és a három egyesülő párt által kötendő szerződést is.

 

A küldöttek Forró Krisztiánt javasolták az Aliancia-Szövetség elnökének, vagyis saját pártelnöküket jelölik a közös párt élére. Forró elmondta, hisz az Aliancia-Szövetség erejében és vállalta a jelölést a pártelnöki posztra.

 

 hirdetes_810x300  

„Nem engedhetjük, hogy újra szétverjék a magyarok egységét”

 

fogalmazott az MKP elnöke.

 

Forró Krisztián kongresszusi beszéde:

 

“Mindenkire szükség volt, hogy ez létrejöjjön” – Forró Krisztián (MKP) kongresszusi beszéde

 

Az Aliancia-Szövetségen belüli MKP-platform vezetéséért hárman indultak. Berényi József, Őry Péter és Gubík László. A szavazás első körében kiesett Őry Péter, aki hármójuk közül a legkevesebb szavazatot kapta, végül a második körben Berényi József kapott több támogató szavazatot, így ő lesz az MKP-platform elnöke.

 

Megszűnik a Most-Híd, átmenti magát az Aliancia-Szövetségbe – döntött a vegyespárt közgyűlése

 

A rimaszombati kongresszusról hamarosan bővebben is beszámolunk.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.