Nyitókép forrása:  SITA/Branislav Bibel

 

Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter elégedetlen a Szlovák Fegyveres Erők átoltottsági szintjével. A közösségi hálón közzétett bejegyzésében rámutatott, hogy míg Szlovákiában a katonák 55 százaléka van csak beoltva, addig Csehországban 85 százalékuk, ezért mindent meg akar tenni annak érdekében, hogy az átoltottsági szintet megnövelje.

 

„Jelenleg több tucat koronavírus miatt beteg katonánk van. Nekünk van 30 betegünk, a cseheknek kettő. Úgy, hogy a mi haderőnk fele akkora, mint a cseheké. A helyzet jelentős romlására számítunk az egész országban elsősorban éppen a beoltatlan emberek nagy száma miatt, és erre a katonaságunknak fel kell készülnie, és nem csak eszközökkel és gyakorlatozással, hanem az oltással is.

 

A miniszter azokra a megjegyzésekre is reagált, miszerint a beoltott katonák végezhetik a legkeményebb feladatokat.

 

 hirdetes_400x285  

„Amennyiben bárki megtagadja a rá kirótt feladat teljesítését, illetve, ha nem fognak megfelelni az ehhez szükséges feltételeknek, például a szükséges oltások felvételével a külföldi műveletek esetén, azt nagyon gyorsan meg fogjuk oldani az ilyen egyénekkel”

 

fogalmazott a miniszter, hozzátéve, hogy „nem fogja tolerálni a lustaságot, a felelőtlenséget és főleg a fegyelmezetlenséget”. A védelmi minisztérium július végén úgy határozott, hogy csak koronavírus ellen beoltott katonákat küld a külföldi missziókra.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.