Nincs vétójog! Bugár automatikusan taggá válik, Gyimesi ha akar, azzá válhat - Íme a szerződés. - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Belföld

Nincs vétójog! Bugár automatikusan taggá válik, Gyimesi ha akar, azzá válhat – Íme a szerződés.

Fontos kérdés a párttagság, azaz, hogy Bugár, Jakab, Bastrnák, Érsek automatikusan tagjaivá válnak-e az Alianciának

Nyitókép: Körkép.sk

 

Így válik eggyé az MKP, a Most-Híd és az Összefogás.

 

A Körkép.sk megszerezte az alakuló Aliancia-Szövetség három elődpártjának elnökei által hamarosan aláírandó szerződést.

 

Az aláírást követően, október 2-án Komáromban alapító kongresszust tartanak, melyen megválasztják a közös párt vezetését. Hogy ki milyen pozícióba kerül és ki ülhet majd a 18 fős országos elnökségben, arról a felvidéki magyar sajtóban szintén elsőként írtunk.

SJE Nyílt nap

 

4 oldalon 7 fejezet

 

A Forró Krisztián (MKP), Solymos László (Most-Híd) és Mózes Szabolcs (Összefogás) által aláírt szerződés 7 fejezetben tárgyalja a pártfúzió részleteit.

 

Az első részben kifejtik, hogy a három párt megszűnését a hatályos törvényeknek megfelelően azok legmagasabb politikai szerve hagyta jóvá.

 

A második fejezet a szerződés tárgyát taglalja. Ebben kifejtik, hogy a három párt egyesül, mégpedig átmenetileg az Összefogás pártba. Az Aliancia-Szövetség ugyanis egyelőre még nem létezik, annak bejegyzése a belügyminisztériumban várat magára.

 

Mi lesz a vagyonnal?

 

Ez a rész szól arról is, hogy az egyesüléssel a közös pártra száll át az elődpártok minden vagyona, kinnlevősége, ingó- és ingatlan vagyona, tartozása, valamint az elődpártok jogai és kötelezettségei is. Ráadásul minden további ilyen jellegű kérdés is, függetlenül attól, hogy azt érinti-e a pártfúzióról szóló szerződés vagy sem.

 

A három párt saját vagyoni helyzetéről leltárt készít, ennek listája a szerződés mellékletét képezi majd.

 

Ebből az is következik, hogy várhatóan az MKP székháza lesz majd az Aliancia-Szövetség közös székháza is. Bugárék, illetve Solymosék tehát visszatérnek oda, ahonnan a felvidéki magyar politikai egység szétverése után távoztak.

 

Párttagság

 

Fontos kérdés a párttagság, azaz, hogy például Bugár Béla, Jakab Elemér, Bastrnák Tibor, Érsek Árpád, de akár az MKP vagy az Összefogás eddigi tagjai automatikusan tagokká válnak-e az Aliancia-Szövetségben.

 

Nos, a szerződés 4. fejezetének 2. pontja kimondja, hogy az elődpártok tagjai automatikusan az utódpárt teljes jogú tagjaivá válnak. A válasz tehát IGEN. A szerződő felek egyúttal kijelentik azt is, hogy a régi tagok semmilyen előnyt nem élveznek majd az új, tehát csak az Aliancia-Szövetségbe belépő majdani tagokkal szemben.

 

A három párt megegyezett abban is, hogy listázzák azon személyeket, akik a minimálbér kétszeresét meghaladó összeget ajándékoztak az elődpártoknak. A minimálbér összege 2021-ben 623 eurót tett ki.

 

5. fejezet – Szerződéses viszonyok és egyéb jogok

 

A három párt megegyezett abban is, hogy saját alkalmazottait is átmenti az új pártba. Azaz, akik az egyes központi irodákban dolgoztak, vagy külsősként szerződéses viszonyban álltak eddig az MKP-val, a Most-Híddal vagy az Összefogással, azok mind folytatják, immár az Aliancia-Szövetségben.

 

Nincs vétójog

 

A szerződésben nem szerepel kitétel arról, hogy bármelyik elődpárt blokkolhatná a másik két platformot abban, hogy kiket vehessen fel új párttagnak. Ezek részleteiről bővebben a közös Alapszabály, illetve Szervezési és Működési Szabályzat rendelkezik.

 

A szerződés hat példányban kerül aláírásra, és annak tartalma az aláírás dátumával válik kötelező érvényűvé.

 

A végére egy személyes kérés: Kérjük, támogassa a Körképet legalább havi két euróval, hogy még több tartalmat készíthessünk önöknek!

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 10 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Gerembes Karcsi
2021. Sze. 21. 08:13

Mikor ráneztem a cik címére és el olvastam a cikket hát bocsásson meg nekem a világ de ahol Bugaros banda jelen van ott jó nem lehet!! Gyimesi György úrnak pedig az ilyen hazug tolvaj bandából elege van szerintem! Tugyuk ahogy az a mocskos ganaj bugar ősze hordott mindent Királyhelmec csak hogy válasszak és elbukot a sujesztobe vele vissza vonult nem? Akkor neki bofa be és a többi, BB említett személynek is ok nélkül is lehet létezni! És különben most se hiányzik egyike a politikai életből

B, Gy.
2021. Sze. 21. 16:03

Bizzunk benne,hogy erzik a feleloseguk sulyat. .

Beke Zoltán
2021. Sze. 22. 19:46

Trágyából csak trágyadombot lehetép építeni. A Janus arcúakból már elég lenne. Újat csak új alapokra, új, hiteles emberekkel lehet. Az én nézetem szerint az Aliancia egy halva született förmedvény, telis-teli hitelüket vesztett politikusokkal(?).Majdan, ha netán szavaznék, akkor a rókalelkű BB-s kompániára is szavaznék? Én soha !

    Gerembes Karcsi
    2021. Sze. 23. 12:42

    Így van Zoltán személy szerint ensem fogok szavazni arra a pártra amelyikben ott a mocskos hazug kétszínű Bugar

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket