Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

Már több mint 80 ezer 12-17 éves diák van beoltva Szlovákiában, ami az össze diák 23,4 százaléka – közölte Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter. Az adatokból az is kiderül, hogy több magyarlakta járásban is átlagon felüli a diákok átoltottsági szintje.

 

A legtöbb 12-17 éves diák Pozsonyban van beoltva, ott az átoltottság 52 százalékos. A Szenci járás 47 százalékkal  a második, a Bazini járás 42 százalékkal a harmadik.

 

Több mint 30 százalékos a diákok átoltottsági aránya a Dunaszerdahelyi, Nagyszombati (33-33 százalék), a Trencséni, Besztercebányai, Malackai, Zsolnai (31-31 százalékos) járásokban.

 

 hirdetes_400x285  

A leggyengébb átoltottság a szóban forgó korosztálynál a Mezőlaborci, Rimaszombati és Gölnicbányai járásokban van.

 

Az oktatási miniszter elmondta, hogy jelenleg 851 osztály van az országban, ahol a koronavírus miatt felfüggesztették az oktatást és a diákok áttértek a távoktatásra. Jelenleg 28 800 diák tanul távúton.

 

Emelkedett a fertőzött diákok száma is, jelenleg 1391 a számuk. A miniszter szerint 800 ezer diákból 1391 elhanyagolhatónak tűnik, de követi az országos járványtrend, és jelenleg az aktív fertőzöttek száma az országban hetente duplázódik.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.