Nyitókép: TASR/Jaroslav Novák

 

A kormánykoalíció az eredeti felállásban folytatja, nincs szó egy Sme rodina nélküli kormányról. Erről Anna Zemanová, az SaS frakciójának elnöke tájékoztatta a SITA hírügynökséget a kaolíciós tanács ülése után.

 

„A koalíciós tanácson mindannyian konstruktívan együttműködtünk az eredeti felállás szerint“

 

– jelentette ki Zemanová azzal, hogy „nem úgy tűnik“, mintha a kormány egy Smer rodina nélküli kormányzásra készülne.

 

 hirdetes_400x285  

Boris Kollár, a Sme rodina elnöke a koalíciós tanács ülése előtt megerősítette, hogy a Sme rodina nem vesz részt annak a szakmai munkacsoportnak a kialakításában, amelynek változásokat kell előkészítenie a rendőrség, az ügyészség és a bíróság működését illetően. Kollár a tanács ülése előtt megjegyezte, hogy a Sme rodinának nem muszáj folytatnia a koalícióban.

 

A Sme rodina nélküli kormányról hétvégén Igor Matovič, az OĽaNO elnöke is beszélt, amennyiben a Sme rodina továbbra is blokkolni fogja a társadalom megtisztítását.

 

 „Feltételezésem szerint Kollár és Matovič megbeszélték egymás között a dolgokat, mert nem esett szó ezekről a dolgokról“

 

– magyarázta Zemanová.

 

Arra a kérdésre, miszerint beszéltek-e a koalíciós szerződés megnyitásáról és arról, hogy az SaS-nek fel kell-e adnia egy tárcát, Zemanová úgy válaszolt, ezekről a témákról nem esett szó.

 

„Erről nem vitáztunk. A törvényjavaslatokról beszéltünk meg konstruktív módon. Egy rendkívül barátságos és konstruktív találkozó volt“

 

– zárta le.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.