Nyitókép: Úrad vlády SR

 

Eduard Heger kormányfő szeptember 22-én, szerdán a kormányhivatal épületében fogadta az Európai Parlament Állampolgári, Jogi, Bel-és Igazságügyi Bizottságának (LIBE) delegációját, amely a demokrácia, a jogállam és az alapvető jogok betartásának megfigyelése céljából érkezett az országba. A találkozón részt vett Roman Mikulec belügyminiszter, Mária Kolíková igazságügyi miniszter és Natália Milanová kulturális miniszter is.

 

A miniszterelnök elmondása szerint konstruktív megbeszélést tartottak, melynek során a Sophie in ‘t Veld holland EP-képviselő vezette csoport a jelenlegi szlovákiai helyzetről, illetve afelől érdeklődött, hogy milyen lépéseket akar tenni a szlovák kormány.

 

„Nagyra értékeljük a jelenlétüket, ugyanis megbeszélést folytathatunk velük a jogállamról azon események kontextusában, amelyek Szlovákiában történtek. Egyúttal szeretném megköszönni a támogatásukat“

 

  hirdetes_300x300   

– mondta Heger, hozzátéve, hogy Sophie in ‘t Veld személyes meggyőződését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy amennyiben Szlovákia ezt az utat fogja folytatni, egész Európa számára példa lehet.

 

„Bízom benne, hogy továbbra is elegendő emberünk van, akik tisztességes országban szeretnének élni“

 

– tette hozzá a kormányfő.

 

A megbeszélés egyik témája az újságírók védelme volt.

 

„Növelnünk kell az újságírói hivatással szembeni megbecsülést, és dolgoznunk kell a magasabb fokú védelemükön“

 

– zárta le Heger.

 

Az Európai Parlament delegációja kétnapos látogatásra érkezik Szlovákiába

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!