Nyitókép: Pixabay (illusztrácó)

 

Péntekre virradóra kerül sor Pozsonyban a „Sleep out” (Aludj kint) nevezetű akcióra, melynek keretében bárki önként a szabad ég alatt, az utcán töltheti el az éjszakát. A Depaul Slovensko nonprofit szervezet által szervezett rendezvény így kívánja támogatni a hajléktalanokat. Egyben rámutat, hogy mindenhol jó, de az utcán a legrosszabb.

 

Az esemény ötödik éve kerül megrendezésre, és idén is csütörtökön (szeptember 23 -án) 18 órakor veszi kezdetét színes programokkal a Pozsony központjában található „U červeného raka” nyári olvasóteremben. Azoknak a résztvevőknek, akik a szabadban akarják tölteni az éjszakát, a szervezők minőségi hálózsák, matrac, meleg (termikus vagy többrétegű) ruha, zokni és termosz beszerzését ajánlják.

 

A „Sleep out” egy olyan koncepció, amelyet külföldön hoztak létre azzal az ötlettel, hogy a résztvevők egy éjszakát odakint töltenek el. A cél a hajléktalanokkal folytatott munka támogatása, a szolidaritás kifejezése, de az is, hogy felhívják a figyelmet arra: a hajléktalanok hosszú heteket, hónapokat és éveket élnek ilyen körülmények között.

 hirdetes_400x285  

 

Teraz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!