Nyitókép: Pixabay (Illusztráció)

 

Negatív vírusteszthez kötné az Egészségügyi Minisztérium a kórházakba és rendelőkbe való belépést az oltatlanok számára, hacsak a kezelőorvos nem dönt másként – áll a minisztérium szeptember 8-tól érvényes, a betegek és egészségügyi alkalmazottak tesztelését tárgyaló irányelveiben.

 

Az Egészségügyi Minisztérium ezt az ajánlást többek között azzal indokolta, hogy az egészségügyi intézmények egyike azoknak a helyeknek, ahol a fertőzés kockázata rendkívül magas. Nem kell negatív vírustesztet felmutatnia az oltott személyeknek, ha például ambuláns orvost, beleértve a fogorvost, akarja felkeresni.

 

Oltatlanok esetében ellenben szükség lehet antigén- vagy PCR-tesztre. A minisztérium ebben az esetben az orvosra bízza a döntést. Ha az egészségügyi szolgáltató kéri a tesztet, a beteget telefonon vagy e-mailben kell tájékoztatni.

 hirdetes_810x300  

 

Kórházi kezelés esetén azonban, legyen az akár egynapos, minden betegnek, azaz teljesen vagy részben oltott, és oltatlan személynek is kötelező egy 72 óránál nem öregebb negatív PCR-teszt felmutatása.

 

Teraz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.