Nyitókép forrása: körkép.sk

 

Az egészségügyi minisztérium közzétette az aktuális COVID-automata térképét, amely a járványhelyzet romlását támasztja alá. Nincs egyetlen zöld (csak monitoring) besorolású járás sem az országban, ami nem is csoda. Ezer felett jár napok óta a napi esetszám, nő a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépre szorulók száma. A PCR tesztek pozitivitási rátája is 10 százalék körül illetve afelett mozog. A fertőzöttek és a kórházban ápoltak zöme beoltatlan.

 

Jelenleg a tesztek országos pozitivitási rátája 12,5 százalék, van azonban 15 járás, ahol 15 százalék feletti ez az érték. Többnyire északi és keleti járásokról van szó, illetve Kassáról.

 

Az egészségügyi minisztérium közlése szerint a koronavírus jelenleg leginkább az iskolákban terjed, illetve a háztartásokban, de szép számmal generáltak új eseteket a temetések és a keresztelők is.

 

 hirdetes_810x300  

Az országban túlsúlyba kerülnek a vörös besorolású (I. fokú veszélyeztetettségi kategória) járások (39), és szép számmal lesznek a bordó régiók (II. fokú veszélyeztetettségi kategória) is (13). A bordó járásokban adott esetben akár kijárási korlátozásokat is bevezethetnek, ehhez azonban a kormánynak szükségállapotot kéne elrendelnie – erre jelenleg nem sok politikai akarat van. Narancssárga járásból (készenléti szint) mindössze 27 maradt. Pozsony a magas oltottsági arány ellenére sem maradt zöld, mert az esetszám és a kórházak telítettsége emelkedő trendet mutat.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!