Nyitókép: (reprofoto, Fb-live)

 

A „nemzeti kisebbségekkel baráti” csoport létrehozását jelentette ma be a parlamentben Miroslav Kollár (Spolu) és Ravasz Ábel (Most-Híd).

 

A Körkép.sk információi szerint jellemzően a vegyespárt holdudvarához tartozó „szakértői csoport“ Ravasz vezetésével a parlament elé kerülő kisebbségekkel kapcsolatos jogszabály-tervezeket fogja véleményezni az egyes ülések előtt.

 

Szakmai anyagaikat Miroslav Kollár, a liberális Spolu, de a parlamentben függetlenként tevékenykedő pártelnökön keresztül szeretnék majd a képviselők elé terjeszteni.

 hirdetes_400x285  

 

Kollár a közös sajtótájékoztatón elmondta, hogy a parlamenti képviselőkből álló ún. kapcsolati csoport összetételéről a napokban kezdenek tárgyalásokat.

 

Ravasz Ábel részéről elhangzott, hogy saját politikai jövőjét illetően egyelőre kivár, az Aliancia-Szövetség munkájában viszont nem kíván jelenleg részt venni.

 

Az egyelőre vállaltan inkább szakmai alapú kezdeményezés – amennyiben életképesnek bizonyul, – a jövőben egyfajta liberális alternatívát jelenthet a Gyimesi György által képviselt nemzeti-konzervatív értékek mellett.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.