Rajmund, Zelma
  • HUF: 358.66
  • USD: 1.13
  • -6 °C
  • 1 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Kivonul a szlovák piacról a legnagyobb alternatív áramszolgáltató

A Slovakia Energy befejezte, több mint 300 ezer háztartást és kisvállalkozást érint a változás

Nyitókép forrása: archív

 

Szlovákia legnagyobb nem állami áramszolgáltatója, a Slovakia Energy csütörtökön (szeptember 30-án) kérvényezte az Árszabályozási Hivatalnál (ÚRSO) az elektromos árammal és földgázzal való kereskedelmi engedély visszavonását, illetve kért a lehetőséget tevékenységének mihamarabbi beszüntetésére a szlovák piacon.

 

A cég nem titkolja, hogy az áremelkedés és a szlovák árszabályozás áll a döntés hátterében:

 

“Mikor 2008-ban elindult Szlovákiában a Slovakia Energy, azt vártuk, hogy megszűnik az árszabályozás. Már 2021-et írunk, de az árszabályozás megszüntetése továbbra sem elképzelhető. A jelenlegi keretek között nincs értelme a cég fejlesztésébe invesztálni, ezért meghoztuk ezt az igen nehéz döntést és visszaadjuk az engedélyt”

 

közölte a vállalat ügyvezetője, Jiří Pisářík. Hozzátette, hogy a legmagasabb ár, amelyért az áramszolgáltató értékesítheti az energiát már messze nem elegendő a kiadásokra, és alig van esély arra, hogy a helyzet jövőre más irányt venne.

 

Az RTVS közlése szerint a Slovakia Energy ügyfeleinek nincs miért aggódnia, gond nélkül megszüntethetik a szerződésüket a jelenlegi szolgáltatójukkal és átigazolhatnak bármelyik másikhoz. 

 

A Slovakia Energy kérelméről az ÚRSO harminc napon belül köteles dönteni, majd a döntéstől számított három hónapon belül az ügyfelek további ellátásáról az úgynevezett “legvégső szolgáltató” gondoskodik, amely az ÚRSO honlapja szerint a földgáz esetén a Szlovák Gázművek (SPP), a villanyáram esetén pedig régiótól függően a Nyugat-szlovákiai, a Közép-szlovákiai vagy a Kelet-szlovákiai Energetika részvénytársaságok valamelyike. Ezt egyébként törvény írja elő. 

 

A Slovakia Energie mint vállalat egymaga felel minden jellegű anyagi kötelezettségéért, akár a beszállítói akár ügyfelei tekintetében.

 

rtvs.sk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Fehér István
2021. okt. 01. 18:34

Értem én, de ma sok ügyfélre a frászt hozták rá a hülye smsben! Illett volna jó előre figyelmeztetni a várható helyzetről!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket