Elza
  • HUF: 364.83
  • USD: 1.13
  • 5 °C
  • 8 °C
Belföld

A kerületi bíróság szabadon engedte a NAKA négy nyomozóját és a belügyi felügyelőség ideiglenes igazgatóját

Két héttel a "rendőrháború" kitörése után...

Nyitókép forrása: TASR – Pavol Zachar

 

A Pozsonyi Kerületi Bíróság szabadon engedte mind a négy, két héttel ezelőtt őrizetbe vett NAKA-nyomozót, illetve az belügyi felügyelőség ideiglenes kinevezett vezetőjét is. A bíróság szerint az öt vádlott őrizetbe vétele “megalapozatlan” volt.

 

Peter Scholzot a bíróságok szeptember 15-én helyezte szigorított vizsgálati fogságba, előtte döntött úgy a bíróság a NAKA nyomozóit, Ján Čurillát, Pavol Ďurkát és Milan Sabotát szintén vizsgálati fogságba helyezik, mindhárman szigorított őrizetben kerültek. Egy nappal később, szeptember 16-án tartóztatták le és helyezték szigorított vizsgálati fogságba Štefan Mašínt, aki szintén a NAKA nyomozója. Mind a négy nyomozó a legnagyobb horderejű korrupciós ügyekben vizsgálódott.

 

Az öt letartóztatott személyt hatáskörrel való visszaéléssel és/vagy az igazságszolgáltatás befolyásolásával vádolták meg.

 

A fenti személyeket érintő letartóztatásokat a sajtó rendőrháborúként emlegeti, ahol a belügyi felügyelőség (belső ellenőrzés) és a NAKA, valamint a Főügyészség és a Speciális Ügyészség feszül egymásnak.

 

TVnoviny.sk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket