Nyitókép: Arriva/Imhd

 

2021. november 15 -től a kiírt nyilvános pályázat nyertese, az Arriva Mobility Solutions fogja biztosítani a regionális buszközlekedést Pozsony megyében. A megyei önkormányzat és a nyertes közlekedési társaság közötti szerződés aláírására az elkövetkező időszakban kerül majd sor.

 

A cég már ezt megelőzően megkezdte a szerződésben vállalt új, SOR CN 12 / 12.3 típusú autóbuszok beszerzését. Azonban az első évben egy úgynevezett átmeneti időszak lesz érvényben, így az előírt szabványoknak megfelelő vadonatúj járművek először csak a járműpark alig több mint felét teszik majd ki.

 

Az új fuvarozónak a járművek beszerzésén felül buszvezetőket és egyéb kiszolgáló személyzetet is biztosítania kell a regionális közlekedés zökkenőmentes működése érdekében. Ez a gyakorlatban 400 új sofőr alkalmazását jelenti. Az Arriva ezért már szeptemberben elkezdte a buszsofőrök toborzását, mellyel elsősorban a Slovak Lines vezetőit szeretné magához csábítani.

 hirdetes_300x300  

 

Az Arriva Mobility Solutions, s.r.o. az érdeklődőknek hosszútávú munkaszerződést kínál bruttó 6,10 eurós órabérrel – a sofőrök havi átlagkeresete a cég információi szerint elérheti az 1500 eurót. Az új munkatársaknak, amennyiben igény van rá, az ígéretek szerint szállást is biztosítanak.

 

A nyertesnek mindenesetre már csak másfél hónapja maradt, míg életbe lépnek a szerződésben vállaltak.

 

IMHD

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!