Nyitókép forrása:  SITA/Alexandra Čunderlíková

 

Veronika Remišová a Za ľudí elnöke és informatizációért felelős miniszterelnök-helyettes nem ért egyet Zuzana Čaputová államfő országértékelőben elhangzott kijelentéseivel, amelyek arról szóltak, hogy a biztonsági erőkön belül háború zajlik. A közösségi hálón Remišová kifejtette, hogy úgy beállítani a harcot, mintha mindkét fél egyformán hibás lenne, „rendkívül helytelen”.

 

„Ritkán történik meg, hogy kifejezetten nem tudok egyetérteni az elnökasszonnyal, de most el kell utasítanom azt az állítást, hogy a biztonsági erők „hatásköri fegyverekkel támadnak egymásra”. Ez ugyanis nem harc, hanem verseny. Verseny az állam jelleméért, azért, hogy a törvény és igazságosság uralkodik-e az országban”

 

írta a közösségi hálón Remišová. Kihangsúlyozta, hogy szerint a szemben álló felek egyike durván visszaél hatáskörével az igazságszolgáltatás befolyásolása céljából. 

 

„Ezt nagyon egyértelműen kijelentette a bíróság is akkor, amikor a letartóztatott nyomozók kapcsán megállapította, hogy őrizetbe vételükre megalapozatlan volt. Az igazság nem képlékeny, az az tálalás, hogy mindkét félnek van igazsága, csak káoszt és avart kelt a társadalomban, ahol így elvesznek az erkölcsi elvek és értékek”

 

 hirdetes_300x300  

fejtette ki Remišová. Hozzátette, hogy az egész helyzet csak Robert Fico malmára hajtja a vizet, aki épp azt akarja elérni, hogy mindenkit maffiózónak láttasson, és egyenrangú bűnnek állítsa be a plagizálást és a polgárok kifosztását.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.