Nyitókép: TA3 (reprofoto)

 

A szlovák pavilon október 4-től nyitja meg kapuit a Dubaji Világkiállításon – jelentette be a vasárnapi Politikában (V politike) c. vitaműsorban Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter.

 

A miniszter szerint a gazdasági tárca mindent megtett annak érdekében, hogy elkerülje a késést, amit a beszállítók okoztak. Peter Pellegrini, a Hlas elnöke szerint nemzetközi szégyen, hogy a szlovák pavilon késve nyitja meg kapuit a dubaji EXPO-n.

 

 hirdetes_300x300  

„Én a háromnapos késést egyáltalán nem tartom tragédiának“

 

– konstatálta Sulík.

 

A Hlas elnöke először azt állította, hogy a szlovák pavilon az egyedüli, amelyik nem nyitott meg időben. Sulík azonban elutasította ezt az információt, mondván, hogy október 1-jéig a szlovák mellett mintegy 20–30 pavilon szintén nem nyitott meg. Pellegrini később azzal korrigálta a kijelentését, hogy tévedett.

 

Irritáló nyilatkozatok

 

A vitaműsor során a referendum is szóba került, amellyel kapcsolatban Sulík azt mondta, a népszavazáson engedélyezni kellene a választási időszak lerövidítését. Mint mondta, az SaS-nek egyelőre nincs álláspontja ezzel a témával kapcsolatban.

 

„Viszont van egy koalíciós szerződésünk, ami érvényes és kimondja, hogy az ellenzéki javaslatokat nem fogjuk megszavazni“

 

– mondta Sulík a Sme rodina azon kijelentéseire reagálva, miszerint mindent meg kell tenni azért, hogy sor kerüljön a referendumra.

 

Sulík Boris Kollárt és Igor Matovičot is kritikával illette, állítása szerint „irritáló” Kollár és Matovič nyilatkozata az előrehozott választásokról és a koalícióból való távozásról.

 

Sulík a Progresívne Slovenskoval hajlandó lenne együttműködni

 

A gazdasági miniszter azt is közölte, hogy a következő kormányban nem akar együtt ülni Matovičcsal, viszont az SaS továbbra is partnernek tekint az OĽaNO-ra. Sulík nem tudja elképzelni az együttműködést a Hlasszal, viszont a Progresívne Slovenskoval igen.

 

Az SaS vezére azt is kiemelte, hogy az ĽSNS-szel és a Smerrel sem kívánnak együttműködni a jövőben. Ezzel szemben a Peter Pellegrini vezette Hlas egyelőre csak az ĽSNS-szel nem tudja elképzelni az együttműködést.

 

Körkép.sk/Denník N

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!