Nyitókép: SITA

 

Az antigéntesztek, melyeket a diákok otthoni tesztelésére használnak, hagyományos módon, háztartási hulladékként kidobhatók a szemétbe, jelentette ki Elena Prokopová, az egészségügyi minisztérium gyermekekkel és serdülőkkel foglalkozó szakértője.

 

„Ez ugyanaz, mint amikor koronavírussal fertőzött személy van a háztartásban, és kidobjuk a használt papírzsebkendőit, vagy egyéb biológiai hulladékát,”

 

mondta Prokopová.

 

 hirdetes_810x300  

Hozzátette, hogy a fertőző anyag koncentrátuma ez esetben nem olyan nagy, hogy bármilyen formában veszélyeztetné a társadalmat.

 

„Ha nagyban csináljuk, például, amikor a kórházakban nagy mennyiségű biológiai hulladék gyűlik össze, azt más módon kell likvidálni,“

 

magyarázta.

 

Proková szerint a gyerekeket heti két alkalommal van értelme tesztelni, mégpedig hétfőn és csütörtökön reggel, a tanítás előtt. Mégpedig amiatt, hogy az iskolában minél tovább fenn lehessen tartani a jelenléti oktatást. Prokopová egyúttal azt tanácsolja a szülőknek, hogy akiknél Covid-19 tünetek jelentkeznek, az igényelje az ingyenes PCR-tesztelést.

 

A fertőzésveszélyes gyermekek nem valók az iskolába és fel kell keresni velük a gyermekorvost. Elmondta azt is, hogy a Covid-19 fertőzésből való kigyógyulást igazoló bizonylatot csak azoknak a gyermekeknek lehet kiadni, akik negatív PCR-teszttel rendelkeznek.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.