Nyitókép:SITA

 

A munka- és szociálisügyi minisztérium október 7-én elindította a harmadik, emlékeztető oltásra való regisztráció lehetőségét a szociális otthonok lakói és dolgozói számára.

 

Ahhoz, hogy a mobil egység kivonuljon, elég lesz öt érdeklődő, az eddigi húsz helyett. Milan Krajniak szociálisügyi miniszter legalább 50 százalékos érdeklődésre számít.

 

A kormányülés előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a harmadik oltás felettébb indokolt.

 hirdetes_810x300  

 

„Azok, akik rögtön az elején be lettek oltva, de mégis covidosak lettek, azoknál a betegség lefolyása sokkal enyhébb volt. Az adott személy jóval könnyebben győzte le a vírust, mint az oltatlan“

 

– mondta.

 

A közrádió által megszólaltatott intézményvezetők szerint a fővárosban nagy az érdeklődés a szociális intézményekben a harmadik oltás iránt. Az egyik nyilatkozó igazgató elmondta, hogy azzal, hogy mindenki beoltatta magát, két héten belül eltűnt a covid-19 az intézményből, és enyhíteni lehetett a járványügyi intézkedéseken.

 

A gyengébb immunitással rendelkezőket és az időseket az egészségügyi miniszter is mielőbb szeretné beoltatni. Az ő számukra is hamarosan megnyílik a harmadik oltásra való regisztráció lehetősége. Ezt követően egy héten belül a teljes lakosság felé is megnyitják a harmadik oltás lehetőségét.

 

Mint elhangzott, immár csak Pfizer/Biontech vakcinával fognak oltani.

 

Krajniak elmondta, hogy a regisztráció a gyakorlatban úgy fog kinézni, hogy a jelentkezők számából adódóan állítják ki az egyes mobilegységeket, hogy az abban részt vevő személyek munkáját is könnyítsék.

 

A cég ellenőrizhet

 

Szólt arról is, hogy a vállalatok számára adott a lehetőség annak ellenőrzésére, hogy az alkalmazott be van-e oltva a koronavírus ellen, vagy sem.

 

„Ennek megvannak az alkotmányos lehetőségei. Ugyanakkor nem adódhat belőle semmilyen negatívum, kizárás, büntetés. Mindehhez a Munkatörvénykönyv módosítására van szükség“

 

– fogalmazott Milan Krajniak.

 

Teraz.sk/Körkép.sk/RTVS

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.