Nyitókép forrása: Foto: SITA/Jana Birošová

 

Az ország 38 járásában nagyon magas szintű a koronavírus közösségi terjedése – jelentette ki Matej Mišík az Egészségügyi Minisztérium mellett működő Egészségügyi Elemzések Intézetének (IZA) vezetője. Figyelmeztetett, hogy 5 járásban a tesztelések pozitivitási rátája meghaladja a 25 százalékot.

 

A mentősöket ismét egyre gyakrabban riasztják koronavírusra pozitív betegekhez, főleg Zsolna, Eperjes és Kassa megyékben. A legrosszabb a helyzet Zsolna megyében, ott a kórházak telítettsége több mint 30 százalékos.

 

Mišík kiemelte, hogy az új fertőzöttek negyede 18 évnél fiatalabb személy, pedig ez a korosztály a lakosság csak 19 százalékát teszi ki, tehát a vírus terjedése náluk jóval látványosabb.

 

 hirdetes_300x300  

Az elmúlt héten 15 ezren vették fel az első adag oltást, ami enyhe csökkenést jelent az egy héttel korábbi adathoz képest. Mišík figyelmeztetett, hogy a 70 év feletti korosztályban továbbra is van 185 ezer személy, akik nem oltatták be magukat, miközben a kórházakba naponta átlagban 80 embert vesznek fel koronavírus fertőzés okán, zömükben beoltatlanokról van szó.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!