Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Az oktatásügyi miniszter elmondta, hogy jelenleg a diákok 95,8 százaléka tud jelenléti oktatás formájában tanulni.

 

Az összesített adatokat a mai kormányülés előtt ismertette a tárcavezető, mégpedig az egyes iskolák által október 4-hez beküldött adatau alapján. A 6 870 iskola 87 százaléka jelzett vissza.

 

Az iskoláknak elvileg minden hétfőn pontosítaniuk kell az adatokat, illetve gyakrabban is, ha az indokolt, azaz változás áll be.

  hirdetes_300x300   

 

 „Minden fázisban, legyen az bordó vagy fekete, nyitva vannak az iskolák,”

 

– hangsúlyozta a miniszter. Kiemelte, hogy csak az iskolaigazgató, vagy a regionális tisztiorvos rendelheti el az egyes osztályok bezárását.

 

A múlt héten az iskolákban összesen 260 ezer antigén tesztelést végeztek. Ezek 0,38 százaléka volt pozitív. Létszámilag ez mintegy 2000 diákot jelent, aki 0,2 százalék. Iskolai alkalmazottak terén a pozitivitás 0,6 százalék, ami 550 fő.

 

A miniszter elmondta, hogy egyre kevesebb a pozitív eredményű önteszt, miközben az adatgyűjtés növekedik, azaz egyre több öntesztet végeznek.

 

„A számok pozitívak és azt mutatják, hogy az iskolák nem jelentenek akkora tűzfészket, mint azt gondoltuk. A megelőző intézkedések működnek,“

 

magyarázta Gröhling.

 

Hozzátette, hogy jelenleg egyeztetés folyik az egészségügyi miniszterrel arról, hogy meddig fog kelleni tesztelniük otthon a szülőknek. Szó van arról is, hogy a tanárok az elsők között kaphatnák meg a harmadik, emlékeztető oltást.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!