Nyitókép: TASR/Erika Ďurčová

 

Vasárnaptól a rendőrség szigorú intézkedéseket fog bevezetni azon személyekkel szemben, akik szóban vagy fizikailag támadást követnek el az egészségügyi dolgozók, valamint az oltó- és tesztelőállomás alkalmazottai ellen – ígérte Štefan Hamran megbízott országos rendőrfőkapitány csacai sajtótájékoztatóján.

 

Hamran szerint a rendőröknek már vannak olyan kiszemelt embereik, akik ismételten támadják az egészségügyi dolgozókat, és akik úgy tűnik, szervezett csoportként működnek. A megbízott rendőrfőkapitány ezért külön munkacsoportot hoz létre, valamint az ügyben tárgyalásokat is kezdeményez az igazságügyi minisztériumnál.

 

 hirdetes_300x300  

„Az emberek egy szűk csoportja határtalannak értelmezi a demokráciát. Ugyan a jogaikat igyekeznek érvényesíteni, de mintha elfeledkeznének azokról a kötelességeikről, amelyek a demokráciában mindenkire vonatkoznak”

 

– mondta Hamran hozzátéve, hogy várhatóan emelkedik majd a szabálysértésért járó pénzbírságok összege.

 

Azokban a régiókban, ahol gyakoriak az egészségügyi dolgozók ellen elkövetett támadások, a rendőrség megerősíti egységeit. Hamran nem zárta ki azt sem, hogy szükség esetén specializált erőket küldenek ki a helyszínre.

 

A rendőrfőkapitány tájékoztatása szerint elsőként a Zsolnai kerületben erősítik meg a rendőri ellenőrzéseket, ahol a rendőrök elsősorban a mobil oltópontokat fogják felügyelni.

 

Az érvényben lévő határozat értelmében a Szlovák Fegyveres Erőket, valamint az Igazságügyi Rendészet és a Büntetés-végrehajtási Alkalmazotti Kart is megszólítják annak érdekében, hogy tegyenek számukra szabaddá embereket az egészségügyi személyzet védelmére.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.