Nyitókép: Profimedia.sk

 

Az 5 és 11 év közötti gyerekeket három kijelölt központban fogják oltani – a pozsonyi Gyermekbetegségek Nemzeti Intézetében (NÚDCH), a Turócszentmártoni Egyetemi Kórházban, illetve a Kassai Egyetemi Gyermekkórházban – derült ki az egészségügyi tárca honlapján közzétett iránymutatásból.

 

A minisztérium közlése szerint az oltást csak a törvényes képviselő kérheti. Az oltást olyan magas rizikófaktorú gyermeknek adhatják be, akiknél a COVID-19 betegség súlyos egészségkárosodást, az alapbetegség jelentős rosszabbodását, esetleges elhalálozást eredményezne.

 

 hirdetes_300x300  

Az egészségügyi tárca az idegfejlődési betegségeket, a krónikus tüdőbetegséget, a súlyos immunrendszeri rendellenességet, az aktív onkológiai betegséget, a krónikus szívelégtelenséget és a tüdőhipertóniát, a súlyos anémiát, illetve más betegségeket sorol a kockázatos betegségek közé.

 

Az oltást a gyermek törvényes képviselője is kérheti, amennyiben a COVID-19 betegség súlyos járványügyi rizikót jelentene annak a kockázatos betegséggel rendelkező gyermeknek, akivel egy háztartásban él.

 

A fentebb említett három központban a www.korona.gov.sk honlapon történő regisztráció során kirendelt időpont alapján fognak oltani.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!