Teréz
  • HUF: 360.04
  • USD: 1.16
  • 6 °C
  • 17 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Heger: Magyarország visszalépése a földvásárlási tervtől fontos a korrekt kapcsolatokra nézve

Heger elmondása szerint "nagyon nyíltan" beszélt Orbán Viktorral a szlovák fél kifogásairól

Nyitókép: Budapest, 2021. október 12., Eduard Heger szlovák miniszterelnök a V4-Egyiptom csúcstalálkozó utáni sajtónyilatkozaton, a Várkert Bazárban 2021. október 12-én. MTI/Koszticsák Szilárd

 

Ahogy arról korábban a Körképen beszámoltunk, Ivan Korčok (SaS-jelölt) külügyminiszter kedden (október 12-én) bejelentette, hogy Magyarország kormánya a szlovák fél kérésére törölte a határon túli területeken tervezett termőföldvásárlásokról szóló határozatát. Erről a lépésről Orbán Viktor külön is értesítette Eduard Heger szlovák miniszterelnököt.

 

Heger szerint az, hogy a magyar kormány törölte korábbi határozatát, fontos a kétoldalú és korrekt kapcsolatok építésére nézve. A szlovák kormányfő közleményében fogalmazva elmondta, hogy örül a magyarok ezen lépésének, és ebben a szellemben kívánja folytatni az együttműködést Magyarországgal.

 

Heger saját elmondása szerint hétfői esztergomi találkozójuk során “nagyon nyíltan” kifejtette Orbán Viktornak a szlovák fél kifogásait az előkészített határozattal kapcsolatban, ma reggel pedig mikor Budapestre ért a V4-es kormányfők találkozójára, a magyar miniszterelnök jelezte neki, hogy visszalépnek eredti terveiktől.

 

Korčok: A magyar kormány visszalépett a határon túli földvásárlási szándékától

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

B, Gy.
2021. okt. 12. 15:44

Sajnos ha nem lesz valami megoldas a szlovakok fogjak leszegenyiteni a felvideki magyarokat es felvasarolni a magyarok vagyonat ez az terv. Ezert haborodtak fel ha valaki kozbelep. Erre kell odafigyelnunk ez ne valosuljon meg.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket