Belföld

Korčok: A magyar kormány visszalépett a határon túli földvásárlási szándékától

A hírt magyar kollégája, Szijjártó Péter közölte Korčokkal.

Nyitókép: TASR

 

A magyar kormány eltörölte a határon túli országokban lévő termőföldek megvásárlására irányuló határozatát – informált Ivan Korčok (SaS-jelölt) szlovák külügyminiszter, hozzátéve, hogy erről magyar kollégája, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tájékoztatta.

 

Korčok tudomásul vette ezt a döntést, és úgy véli, ez a kölcsönös párbeszédek és intenzív dialógusok szükségességének bizonyítéka – írta a TASR hírügynökség.

 

Korčok-Szijjártó találkozó: Rendszeres találkozóban és a kapcsolatok elmélyítésében egyeztek meg a külügyminiszterek

 

„Nem sokkal ezelőtt tájékoztatott a magyar kollégám, Szijjártó Péter arról, hogy Magyarország a szlovák fél kezdeményezésére eltörölte a szomszédos országokban lévő földek megvásárlására irányuló határozatot. A múlt heti tárgyaláson erre kértem a magyar kollégámat, és megerősíthetem, hogy tegnap a két kormányfő is intenzív tárgyalást folytatott ezzel a témával kapcsolatban. Ma Orbán Viktor magyar miniszterelnök levelet küldött Eduard Heger szlovák kormányfőnek, amelyben tájékoztatta erről a döntésről“

 

– jelentette be Korčok.

 

Szlovák kettős mérce: Évekig tűrték a nyugati földfelvásárlást, most a magyar tőke miatt csapják a hisztit

 

A szlovák külügyminiszter bízik abban, hogy belátható időn belül választ kap a magyar külügyminisztertől a többi kérdéssel kapcsolatban is, ami a magyar kormány ingatlanvásárlásait és azokat a programokat illeti, amelyeket a magyar kormány Szlovákiában valósít meg az iskolák és a vállalkozók támogatása terén.

 

„Egyúttal szeretném megerősíteni, továbbra is az az érdekünk, hogy a kapcsolatunk azon dolgairól is konstruktívan beszéljünk, amelyek minket érintenek“

 

– hangsúlyozta Korčok.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

B, Gy.
2021. okt. 12. 15:35

Nehez dolog a szlovakokkal egyezkedni mert mindig csak az lehet amit ok akarnak, de esszel meg lehet oket kerulni.

Berlin
2021. okt. 12. 18:24

Most a szlovák külügyben elégedetten hátradőlnek, azt gondolva, megmutatták a magyaroknak! Viktor meg valószínűleg huncutul mosolyog. A nyakamba a rozsdás bökőt, ha ez egyrészt nem volt előre belekalkulálva, másrészt nem lenne egy kerülőcselünk a szlovák diplomácia megfektetésére. (Saját tipp: a magyar állam nem vásárol szlovák tulajdonú földet, de az uniós jog szerint semmi sem akadályozhat tehetős magyar magánszemélyeket a szlovákiai földvásárlásban. Vegyük mondjuk a leggazdagabbat...)

Rock
2021. okt. 12. 18:51

berlin : Helyes a fevetés valahogy így kel csinálni a sok denenerált libsi ellen remélem mások is rájönnek

Rock
2021. okt. 12. 18:51

berlin : Helyes a fevetés valahogy így kel csinálni a sok degenerált libsi ellen remélem mások is rájönnek

Márkusz
2021. okt. 12. 21:49

Hősies visszalépés az első kis huncogásra...

Édes Erdély
2021. okt. 14. 09:05

Nagy hiba volt a visszalépés, hiszen nincs olyan tót törvény, amely tiltaná EU-s állampolgárok felvidéki vásárlásait! Esetleg német, osztrák stb. földvásárlásokat is tiltanak, vagy csak kizárólag a magyarok vásárlásait? Tolvaj félelem, kettős mérce!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket