Nyitókép: TV Markíza

 

Az egészségügyi dolgozók elleni támadásokat társadalmilag kell elítélni – jelentette ki Maroš Žilinka főügyész miután Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszterrel tárgyalt. A főügyész emlékeztetett arra, hogy az egészségügyi dolgozók a hivatásuk gyakorlása során védett személy státussal rendelkeznek, ezért magasabb büntetés vár azokra, akik rájuk támadnak. Az aktuális helyzetről Štefan Hamran ideiglenesen megbízott rendőrfőkapitánnyal is beszélni fog – írja a TASR hírügynökség.

 

„2017. január 1-jétől a polgárok életének és egészségének védelmével összefüggésben az egészségügyi ellátást végző egészségügyi dolgozók a védett személy státusát élvezik. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy amennyiben verbális vagy fizikai támadás éri őket, a támadók ellen indított eljárás súlyosnak számít, így nagyobb büntetés róható ki rájuk“

 

– konstatálta Žilinka.

 

 hirdetes_300x300  

A főügyész elmondása szerint a bűncselekmények leleplezésében a rendőrség szervei élveznek prioritást, ezért arra fogja kérni a rendőrfőkapitányt, hogy legyenek aktívak.

 

„Számomra nagyon hasznos volt a találkozó. A főügyészség és a rendőrség részéről is egyöntetű támogatást érzek nemcsak az egészségügyi dolgozók védelmét illetően, hanem a hamis hírek terjesztésének megfékezését illetően is, amelyek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy olyan páciensekkel vannak tele a kórházak, akiknek nem kellene ott feküdniük“

 

– konstatálta az egészségügyi miniszter.

 

Lengvarský szerint a hoaxok terjesztői hozzájárulnak a telített kórházakhoz és az elhalálozásokhoz, hiszen a COVID-19 betegség áldozatainak többsége oltatlan.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.