Már lehet jelentkezni a harmadik oltásra - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Belföld

Már lehet jelentkezni a harmadik oltásra

Maga az oltás önkéntes, és a gyengébb immunvédelemmel rendelkező személyek számára adott.

 Nyitókép:  SITA/Martin Medňanský

 

Az egészségügyi minisztérium szerdán megnyitotta a regisztrációt a koronavírus elleni harmadik oltásra. Maga az oltás önkéntes, és a gyengébb immunvédelemmel rendelkező személyek számára adott. Többféle formája is van annak, hogyan lehet rá jelentkezni.

 

Az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) szerdától az egészségbiztosítók listája alapján sms-eket küld a betegeknek saját diagnózisaik alapján. Azokról a betegekről van szó, akik aktív rákkezelésen vesznek részt, sejtbeültetésen vagy transzplantáción estek át, közepes vagy súlyos imunodeficienciájuk van, aspléniájuk, krónikus renális problémáik, HIV fertőzöttek, esetleg magas dózisú kortikoid gyógyszereket szednek, stb.

 

 „Az SMS után ezek a személyek regisztrálhatnak a www.korona.gov.sk, vagy a www.vakcinacia.nczis.sk oldalon. Az időpont egyeztetése után felkeresik az általuk megadott oltási helyet, és megkapják a vakcinát,“

SJE Nyílt nap

 

magyarázta a tárca szóvivője, Zuzana Eliášová. A regisztrácíó a harmadik oltásra csak számára adott, akik SMS-t kapnak.

 

Azok a betegek, akik nem kapnak SMS-t, de a fenti diagnózissal rendelkeznek, keressék fel körzeti orvosukat, aki megvizsgálja az állapotukat, és kiállítja számukra az ajánlást. Ennek birtokában regisztráció nélkül megkapják az oltást vagy az oltóközpontban, vagy annál a körzeti orvosnál, akinél lehetőség van az oltakozásra. A harmadik oltás beadására leghamarább négy héttel a második adag vakcina után van lehetőség.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket