Nyitókép forrása: SITA/Jana Birošová

 

Az év végéig marad az öntesztelés az iskolákban – jelentette ki Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter a kormány csütörtöki ülése előtt, hozzátéve, hogy a témában még egyeztetnek a tiszti főorvossal.

 

„Az öntesztek elosztása folytatódik, és újra felvesszük a kapcsolatot az iskolákkal”

 

mondta Gröhling, rámutatva, hogy azok a szülők is bekapcsolódhatnak a programba, akik korábban még nem éltek a lehetőséggel.

 

Jelenleg az iskolaköteles gyerekek 95,1 százaléka vesz részt a jelenléti oktatásban, 4,9 százalék az új járványhullám megjelenése miatt távoktatásra kényszerült.

 hirdetes_400x285  

 

„Nagyjából három százalékra tehető azon gyerekek aránya, akik online távoktatásban vesznek részt, egy százalék táv- és jelenléti oktatásban megosztva, illetve egy százalék vagy telefonos vagy személyes konzultációkon keresztül és munkafüzetek segítségével tanul”

 

fogalmazott a miniszter. Kijelentette, hogy az arányok szinten tartása annak köszönhető, hogy sikerült az egyéni izoláció előírt időtartamát lerövidíteni. A minisztérium az oktatási intézmények 85 százalékától kap adatokat a jelenléti vagy távoktatás megoszlásáról.

 

Gröhling kiemelte, hogy a jövő héten már lesznek fekete besorolású járások is, de ezekben a járásokban továbbra is csak akkor kerül sor iskolabezárásokra, ha a pozitív tesztek aránya eléri a kritikus szintet.

 

„Az elmúlt héten rekordmennyiségű tesztre került sor, az iskolákban 276 912 antigéntesztet végeztek el. A pozitivitás alacsony , 0,81 százalékos volt”

 

mondta. Elárulta, hogy az oktatási intézmények alkalmazottainak 0,7, a diákoknak pedig a 0,3 százaléka PCR-tesztje lett pozitív, ez utóbbi 2420 diákot jelent.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.