Nyitókép: korona.gov.sk

 

Az előző héthez képest ismét romlott a járványhelyzet Szlovákiában. Hétfőtől, október 18-tól már öt járás kap fekete besorolást, ezek jellemzően az ország északi, északkeleti részén találhatóak.

 

Növekszik a PCR és antigén tesztek pozitivitása is. Október végén várhatóan naponta 3000 új koronavírusos esettel kell számolnunk, jelentette be az Egészségügyi Elemzések Intézetének vezetője, Matej Mišík.

 

Mint elhangzott, az egészségügyi minisztérium előzetes számításai szerint október végére átlagosan napi 2500-3500 fővel emelkedhet a koronavírusos betegek száma. A kórházakba átlagosan napi 150-200 új személy kerülhet, a hó végén országos szinten a kórházakban összesen 1200-1600 koronavírusos személlyel számolhatunk.

 hirdetes_810x300  

 

Az elkövetkező hetekben az elemzők a fertőzések számának növekedésével számolnak. A járások között nagyok a különbségek járványügyi szempontból.

 

Az elhalálozások száma októberben 450-550-re emelkedhet, ami az előző év azonos időszakához képest 10 százalékos növekedést jelent.

 

Mindenszentek és Halottak napja kapcsán előfordulhat, hogy módosul néhány járványügyi intézkedés. Az egészségügyi miniszter és a belügyminiszter szerint azonban várhatóan nem fog kelleni megtiltani a járások közti ingázást.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.