Nyitókép: iSotckphoto

 

Jövő héttől a fekete besorolású járásokban tilos lesz az esküvők, az ünnepségek és az estélyek megszervezése. Ez a vendéglátóhelyeken megszervezett rendezvényekre is vonatkozik. Emellett zárva lesznek a fitneszközpontok, a wellnessközpontok, az akvaparkok, illetve a természetes- és gyógyfürdők – derül ki a Szlovák Közegészségügyi Hivatal fekete besorolású járásaira vonatkozó rendeletből.

 

Néhány rendezvény és szolgáltatás csak az oltott személyek számára lesz engedélyezett. A létszámuk azonban korlátozva lesz. A tömeg-, sport- és kulturális rendezvényeken csak a beoltottak vehetnek részt, viszont a létszámuk nem lehet száznál több. Hasonló szabály vonatkozik az esküvői szertartásra és a keresztelőre is. A mesterséges fürdőhelyek használatakor a beoltott személyek maximális létszáma tíz lehet. A felvonókabinokat szintén csak az oltottak használhatják, de legfeljebb 25 százalékos telítettséggel.

 

 hirdetes_810x300  

A szentmisék megtartása a fekete járásokban nem lesz tilos. A beoltott hívekből legfeljebb százan vehetnek részt a szentmisén, az OTP rezsimben 15 négyezetméterre egy hívő, míg az alap rezsimben 25 négyzetméterre egy hívő juthat. Az OTP és az alap rezsimben nem lesznek nyitva sem a múzeumok, sem a galériák. Az oltottak individuális tekinthetik meg a kiállításokat.

 

Az éttermekben és a vendéglátóhelyeken csak becsomagolt ételt adhatnak ki a vendégeknek, amit magukkal kell elvinnük, emellett a házhozszállítás is működhet.

 

Beltéren, beleértve a tömegközlekedést és a taxit, reszpirátort kell viselni. A taxiban minden vendég után ki kell fertőtleníteni a járművet. Kültéren elég a szájmaszk vagy a sál viselete.

 

Hétfőtöl a Bártfai, Csacai, Kiszucaújhelyi, Ólublói és Felsővízközi járás kerül fekete besorolásba.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!