Nyitókép:  SITA/Branislav Bibel

 

Az aktuality.sk értesülései szerint a NAKA nyomozója 100 ezer eurós anyagi kártérítést követel Boris Kollár (Sme rodina) házelnöktől.

 

A korábban vád alá helyezett NAKA nyomozónak az nem tetszik, hogy a parlament elnöke „čurilla maffiájának“ nevezte őt és nyomozótársait, akik az ország legsúlyosabb korrupciós ügyeiben folytattak nyomozást.

 

„Nem fogom eltűrni, hogy a másik oldalon új maffia jöjjön létre, melyet nyugodtan nevezhetek „čurilla maffiájának,“ és ugyanazt fogja tenni, csak valamilyen szép szlogen, vagy transzparens alatt, de törvénysértő módon“

 

 hirdetes_300x300  

– jelentette ki Kollár szeptember 17-én azt követően, hogy a belügyminisztérium inspekciója vád alá helyezte a Tisztítótűz-ügy négyfős nyomozó csoportját, köztük Čurillát.

 

Čurilla ügyvédje, Peter Kubina elmondta, hogy a konkrét pénzösszeg a körülményekből adódik, melyek különösen intenzív módon rombolta ügyfele hírnevét. Hozzátette, hogy védence nem anyagi haszonszerzésből emelt vádat Boris Kollár ellen, hiszen azt kedvező döntés esetén a szükséges kiadások levonása után jótékonysági célokra kívánja fordítani.

 

Az üggyel kapcsolatban itt írtunk bővebben.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.