Nyitókép: TA3

 

Vannak országok, mint Dánia, Nagy-Britannia, ahol teljesen kikapcsolhatták a járványügyi intézkedéseket és normális életet élhetnek, mondta Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter a TA3 Politikában című vasárnapi politikai vitaműsorban.

 

Szlovákiában veszélyesen alacsony a legveszélyeztetettebb korcsoport átoltottsága. Országos szinten az összlakosság átoltottsága alig 43 százaléka, 50 év felett szintén kevés, 80 év felett is alig 60 százalék.

 

E korosztály már lekéste a kellő időben való oltást, hiszen ha most beoltatják magukat az első vakcinával, a második adag, és így szinte teljes védettség garantálását csak karácsony előtt érik el. A harmadik hullám addig azonban már felfut.

  hirdetes_300x300   

 

„Sok ember fog emiatt feleslegesen meghalni”

 

– hangzott el a műsorban.

 

A helyzethez Matovič szerint Lengvarský egészségügyi miniszter is hozzájárult, akinek nem sikerült hatékony kampányt kifejtenie az oltás népszerűsítése érdekében. Továbbá szerinte az ellenzék is felelős, akiknek a választótáborában több az idős személy, mégis az oltástól való elriasztással a halálba küldik őket – fogalmazott Matovič.

 

„Visszaélnek az emberek tájékozatlanságával és félrevezetik őket csak azért, mert így szeretnének kormányt buktatni és elkerülni a börtönt“

 

– hangzott el a műsorban.

 

Az OĽaNO elnöke szerint nem megoldás most, a hullám közepén leváltani az egészségügyi minisztert. Elmondta azt is, hogy az oltás iránti motiválást segítő szerencsejáték és közvetítői bónusz intézménye október végével megszűnik.

 

Ő maga az országos tesztelés eredményességét dicsérte a járvány elején, melynek hatékonyságát a világ elsőszámú szakmai folyóirata, a Science is elismerte. Konkrétan azt írták, hogy kisebb csoda volt a járvány kellős közepén egy hónapra megállítani a kórházban ápolt betegek számának növekedését, ami az országos teszteléssel sikerült.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!