Ambrus
 • HUF: 365.99
 • USD: 1.13
 • -3 °C
 • 3 °C
Belföld

Pellegrini Orbánról: Résen kell lennünk, hogy nem csinál-e bolondot belőlünk

...hogy Orbán ne legyinthessen nevetve, hogy ezekkel a szlovákokkal bármit megtehet.

Nyitókép: noviny.sk

 

„Orbán azt figyeli, hogy mit engedhet meg magának. Ha nem figyelünk oda az ilyen ballépésekre, mint a zászlónkkal volt Párkányban, Orbán majd röhögve legyinthet, hogy ezekkel bármit meg lehet csinálni“ – fogalmazott Peter Pellegrini (Hlas) a Markíza televízió vasárnapi Testre szabva című műsorában,

 

A korábbi kormányfő a párkányi Orbán-Heger találkozón történt kínos ügyre reagált, amikor a háttérben nem a hivatalos szlovák lobogó, hanem egy nemzeti címer helyetti, leginkább az orosz zászlóra hasonlító lobogó lengett. Magyarország egyébként később azzal magyarázta az egészet, hogy a magyar lobogóról is hiányzott a címer.

 

„Részletekből áll össze az egész. Ma sokkal több nyitott dolog van a szlovák-magyar kapcsolatokban. Résen kell lennünk”

 

– tette hozzá Pellegrini.

 

Mint elmondta, a díszítést a magyar fél intézte, Pellegrini szerint “Orbán Viktor csinálta”, így Eduard Heger szlovák kormányfőnek meg kellett volna néznie, minden rendben van-e.

 

„Orbán a barátom, jól ismerem őt. Az ilyen apróságokból ha 5 összejön, Orbán  majd nevetve, legyintve mondhatja,  hogy ezekkel bármit megtehetek“

 

– folytatta a Hlas elnöke.

 

 

A műsorban a Szlovákiában tervezett magyar földvásárlás témája is felmerült. Pellegrini szerint a földterület nemzeti vagyon, és fontos, hogy a kormány megtalálja a megoldást arra, hogy ezt megakadályozza.

 

„Be kellene vezetni a végső kedvezményezettek rendszerét. Hogy ha majd az állam helyett valamilyen magánvállalat vagy magáncég veszi meg ugyanazt a földet, meg tudjuk nézni, hogy az adott cég nincs-e ugyanúgy állami tulajdonban, vagy magánszemélyként viszonyban az állammal“

 

– magyarázta Pellegrini.

 

Mária Kolíková igazságügyi miniszter szerint a lényeg, hogy a földvásárlás folyamatába be tudják vonni az államot, hogy Szlovákia végül ellenőrizni tudja a valódi tulajdonosi hátteret. Magánszemélyek esetében ugyanis nincs akadálya az EU-n belül a másik országban való földvásárlásnak.

 

A műsor felvétele ITT visszanézhető.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

anon
2021. okt. 18. 00:18

Akinek van gyomra hozzá, nézze meg, mit produkált a "Szocialista Szó". A Политбюро megrendelte a cikket, és már meg is van! https://ujszo.com/kozelet/korcok-probaljak-a-szlovakiai-magyarok-a-vilagot-egy-percig-a-mi-szemunkkel-latni Ha összejön az összefogás, lehet tippelni ki fogja a "legjobbkor" szétverni. Elég megnézni kiről, mit ír az ő baráti sajtója. Arra lennék kiváncsi, hogy az a bizonyos személy irányítja-e az asszimiláns sajtót, vagy pedíg ugyan azok irányítják őt is, az előbbit. Én egy kis burkolt fenyegetőzést is érzek az ujszós cikkből: legyünk hálásak, hogy lehet magyarul tanulni, tudja hogy az az identitás alapja... A kitelepítésekről állandóan terel 1920-ra, nem ítéli el személyesen, annyit mondott, hogy szlovákia elítélte a kollektív bünösséget. Tudjuk esetleg papíron, tessék lássék.... (Sok vitában, ahol előjön ez amúgy, általában azt mondják a szlovákok, hogy megérdemeltük. ) Lehet a korcsok örülne, ha befejezték volna.... Amikor meg mondja a kérdező, hogy 1945-ről beszél, azt válaszolja, a történet nem akkor kezdődött. Majd rögtön mondja, hogy ő visszautalhatna a 19. századba. Nem ellentmondás? nem akkor kezdődött vs. ne utalgassunk vissza (ja, csak neki szabad? Már értem. :D ) Mondja, hogy utalhatna a 19. századra: A nagy elnyomás, amikor bezártak 3 iskolát, ahol államellenes tanokat terjesztettek és az ország 30+% nem tudott magyarul meg stb... Ma pedíg szinte mindenki beszéli a szlovákot, aki akcentussal, azt gyakran fikázzák már. A múlt században mészárlások, kitelepítések, erőszakos aszimiláció velünk szemben, meg nem szűnő, csak néha enyhülő politikai presszió. "Ezer év magyar elnyomás" eredménye: saját államuk van. Száz év szlovák elnyomás erdeménye: brutális létszám csökkenés, csomó gerinctelen asszimiláns, akik azt hiszik a szlovák a világ übernyelve, ezért a két "magyar" szülő nem is beszél a gyerekével magyarul már, és mem utolsó sorban az ilyen újszó féle pártsajtó és a szervilis munkatársai... Ezt mondják: örüljünk, fogjuk a pofánk, és magyarországra még csak ránézni is az ő felügyeletükkel lehet csak. Mi meg leszarjuk, és úgy sem törünk meg. Magyaroszággal meg, és minden magyarral meg kell építenünk a kapcsolatokat, minden téren, főleg emberi az kapcsolatokat, mert a mi jövőnkön ez segít..

  Tiborunk
  2021. okt. 18. 11:30

  Valóban , mi lesz a ‘re’szlovák ‘ó’magyar , hazugságban élők tömegeivel ? Értenünk kell amikor a Kárpát medencét és a Balkánt a szláv őshazának beállító többszáz éves hazudozás (őstörténetet nem is olyan nehéz kitalálni ) logikai csődbe ment , már a román kollégáik is felfedezték , hogy a szláv őstörténet “ki van találva “ , és Bizánc a keresztapja a szlávságnak! Miért fontos ? Mert az asszimiláció elutasításának az egész berendezkedés illegitimitása az alapja ! A száz év bűneit pedig azért kell tudnunk , mert alapot ad a türelmetlenségre , volt időtök békét kötni polgárjogot adni , nem tettétek! Jönnek a bűnök következményei , a bizalmatlanság az ignorálás!

varga lajos
2021. okt. 18. 08:36

Az ilyenekre erre mifelénk áLalában csak lenézően legyinenek a gazdacsemeék, akiket a ót megszállók csak lenézően parasztoknak "becézikk" miközben teli pofával tömik a parasztok kenyerét a kolbászhooz, meg a sült kacsacombokhoz*- nos az ilyenek minősítése a "KI MINT ÉL, ÚGY ÍTÉL"

B, Gy.
2021. okt. 18. 13:28

Magyarnak lenni buszkeseg, milyen ember az aki a szep magyar nyelvet lecsereli bukfanyelvre meg hamis tortenelemre.

  Gerembes Karcsi
  2021. okt. 18. 13:37

  Hát igen hiba a szepszo a tót az csak fuja a sajátját degenerált tót banda! Pellegrini ha Orbán a barátod akkor mert beszélsz így róla hmm? Féltek hogy csak a kopasz hegy marad nektek egymást ott a sziklákon baszhatjatok egymást orbaszajba ridilkulbe

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket