Nyitókép: Facebook/Bratislavský kraj

 

Október 25-től, hétfőtől az 55 év felettiek, a kísérőbetegséggel rendelkező 18 év felettiek, illetve a nagyfokú fertőzésveszéllyel rendelkező személyek számára is megnyílik a harmadik oltásra való regisztráció – tájékoztatott Alena Koščálová, a Pozsonyi Egyetemi Kórház fertőzőosztályának főorvosa.

 

A főorvos arra kérte az embereket, hogy használják a regisztrációs rendszert, ezzel is megkönnyítve az oltóközpontok munkáját.

 

„Miután a fentebb említett csoportba tartozó érdeklődők 80 százaléka beoltatja magát, az általános népesség számára is megnyitjuk a harmadik vakcinával történő oltás lehetőségét“

 

 hirdetes_400x285  

– mondta Koščálová.

 

A minisztérium azoknak az embereknek is engedélyezi a harmadik adag vakcina beadását, akik teljes oltottsággal rendelkeznek és korábban átestek a covidon. Ennek az az oka, hogy ez a csoport nagy érdeklődést mutat a harmadik adag oltóanyag iránt.

 

A szakemberek úgy vélik, hogy azon személyek számára is van értelme a megerősítő vakcinának, akiknek tünetmentes volt a betegségük, és több mint 12 hónappal ezelőtt kapták el a koronavírust.

 

Koščálová tájékoztatása szerint a harmadik adag vakcinára eddig 23 ezer személy jelentkezett. Az elmúlt két hétben több mint 6 400 személynek adták be a harmadik dózist.

 

Jelenleg az immunokompromittált személyeket oltják a megerősítő vakcinával. Emellett azokat az egészségügyi dolgozókat is oltják, akiknek a második oltásuk beadása óta több mint hat hónap telt el.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.