Nyitókép: Foto N/Tomáš Benedikovič

 

Denník N információi szerint a rendőrség egy második Gorilla-hanganyagot játszott fel. Arról a felvételről van szó, amelyet a Speciális Ügyészi Hivatal csatolt a Tisztítótűz-ügy aktájához. A hivatalban a Specializált Büntetőbíróság bírája holnap fog dönteni Tibor Gašpar és társai fogságának meghosszabbításáról. A kép- és hanganyag Robert Fico, Robert Kaliňák, Marek Para, Tibor Gašpar fiának és Miroslav Bödörnek a beszélgetését tartalmazza.

 

A Speciális Ügyészi Hivatal felügyelő ügyésze 2021. október 22-én egy kép- és hangfelvétellel egészítette ki a Tisztítótűz-ügy aktáját, egyben továbbra is azt kéri, hosszabbítsák meg az ügy vádlottjainak fogságát.

 

 hirdetes_400x285  

A kép- és hanganyag, illetve azok szó szerinti átírása megerősíti több, a politikai, vállalkozói és ügyvédi közegből származó személy azon igyekezetét, amellyel befolyásolni szerették volna a legkomolyabb bűnügyekben zajló eljárásokat, illetve diszkreditálni és a kriminalizálni szerették volna a NAKA nyomozóit, valamint a Speciális Ügyészi Hivatal ügyészeit.

 

Gorilla 2: Így készítette fel Kaliňákot a kihallgatásra Kočner ügyvédje és Gašpar fia

 

Az Aktuality.sk információi szerint a szóban forgó kép- és hanganyag egy hétvégi házban készült, amelyet a rendőrség napokon keresztül megfigyelés alatt tartott. Ennek eredménye egy több órás kép- és hanganyag, illetve több száz, a beszélgetésről készült átirat.

 

A felvételeken Fico és társai az informális beszélgetések mellett az aktuális ügyekről, a sajtótájékoztatóik előkészítéséről, Gašpar volt országos rendőrfőkapitány büntetőeljárásáról, Norbert Bödörről, Dušan Kováčikról és a többiekről beszélnek.

 

Fotó: Robert Fico (bal oldalon fent), Miroslav Bödör (jobb oldalon fent), Marek Para ügyvéd (bal oldalon lent) és Tibora Gašpar fia (jobb oldalon lent) Forrás: Aktuality.sk

 

A NAKA a tavalyi Tisztítótűz rendőrségi akció keretén belül vette őrizetbe Tibor Gašpar egykori országos rendőrfőkapitányt, valamint több, magas beosztású egykori rendőrségi tisztségviselőt, akiket bűnszervezet létrehozásával és támogatásával, továbbá hivatali jogkörrel való visszaéléssel és korrupcióval gyanúsítanak.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.