Nyitókép forrása: Aktuality.sk

 

Két rövid részletet hozott nyilvánosságra az Aktuality.sk hírportál abból a felvételből, amely azt rögzítette, ahogy többek között Robert Fico exkormányő, Robert Kaliňák egykori belügyminiszter, Miroslav Bödör nyitrai oligarcha és Tibor Gašpar volt országos rendőrfőkapitány fia beszélget, téma pedig a legnagyobb horderejű szlovákiai korrupciós ügyek eljárásainak kétségbevonása. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a felvétel egy hétvégi házban készült, amit a rendőrség napokon keresztül tartott megfigyelés alatt, több órányi beszélgetést, képanyagot rögzítettek, amelyekről több száz oldalnyi leirat készült.

 

Az egyik részleten Robert Kaliňák a Smer egykori alelnöke és belügyminisztere adócsalásról beszél, az Állattenyésztő-üggyel kapcsolatban. A kontextus a videó rövidsége miatt nem teljesen kivehető.

 

A másik részlet már a rajta szereplők miatt is igen érdekes. Ugyanis Robert Fico, a Smer elnöke, exkormányfő van rajta, aki sosem ismerte el, hogy szoros kapcsolatban állna Miroslav Bödör nyitrai oligarchával, most mégis jó ismerősökként ülnek egymás mellett. A felvételen Makó vallomásáról beszélnek.

 

 hirdetes_300x300  

Az Állattenyésztő-ügy a mezőgazdasági minisztérium mellett működő Agrárkifizető Ügynökség uniós forrásainak megdézsmálásáról szól egy összetett korrupciós láncon keresztül, amelyben Miroslav Bödör fia, Norbert Bödör szintén érintett. A Tisztítótűz a rendőrségi csúcsvezetők korrupciós és egyéb visszaéléseiről szól. Tibor Gašpar és még több más Smer kormányzása idején regnáló rendőrségi vezető lényegében privatizálták a szlovák igazságszolgáltatást, és áruba bocsátották, hogy kik ellen folyhat eljárás vagy ki kerüljön ki a rendőrség látóteréből. A lánc tetején ismét az ifjabbik Bödör áll.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!