Nyitókép: SITA

Az előző, Smer – SNS – Most-Híd féle maffiakormány ideje alatt szolgált rendőrségi vezetők a mai napig vizsgálati fogságban vannak. A bíróság ma egy gyanús DVD-re figyelmeztetett, melyet Tibor Gašpar korábbi rendőrfőnök hazavitt.

 

Egy másik rendőrségi vezető felesége pedig egy nappal azelőtt, hogy férjét elvitték volna, annak felhatalmazásával kiürítette a banki biztonsági széfjüket, számol be róla az aktuality.sk.

 

A NAKA közel egy évvel tartott razziát a rendőrség korábbi vezetőinél. Akkor nemcsak Tibor Gašpar, de sokan mások is rács mögé kerültek.

 

  hirdetes_300x300   

Rastislav Stieranka, a Specializált Büntetőbíróság bírója szerint ennek indoklása azóta csak erősödött. Legutóbb ugyanis a korábbi országos rendőrfőnök otthonában találtak meg egy rendőrségi nyomozati anyagokkal teli DVD-t, melyet Gašpar a rendőrségről vitt ki magával, és leváltása után sem adott vissza.

 

Az adathordozó átvizsgálása után kiderült, hogy annak tartalmát vizsgálati anyagok alkotják. A vád alatt álló korábbi országos rendőrfőnök azt azzal magyarázta, hogy normális adatmentés történt, az adatokhoz pedig funkciójából adódóan hozzáférése volt.

 

Stieraknak szerint azonban a helyzet nem ilyen egyszerű, a magyarázat pedig nem állja meg a helyét, hiszen ilyen adathordozónak semmi keresnivalója egy magánszemély otthonában.

 

A vád szerint Gašpar biztos, ami biztos alapon, a jövőre gondolva gyűjtötte össze az érzékeny vizsgálati anyagokat.

 

Az egész ügy vizsgálata azonban már a végén jár. Az ügyész szerint a Tisztítótűz nevet kapott razzia évfordulóján, november 5-én kerülhet sor a vádelemlésre.

 

A rendőrség Fico-Pellegrini-Danko-Bugár féle kormánykoalíció alatti vezetését azzal vádolják, hogy afféle maffiahálózatot működtetve szervezett bűnözés keretein belül használták a rendőrséget. A maffia fele Gašpar rokona. Norbert Bödör  utasítására a rendőrség konkrét személyeket figyeltetett meg, hallgatott le, illetve befolyásolta a nyomozást.

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.