Nyitókép forrása:  SITA/Branislav Bibel

 

Daniel Lipšic speciális ügyész „abszolút helyénvalónak” tartja, hogy a főügyész vizsgálatot indít a Gorilla 2 néven is emlegetett videófelvételek kiszivárgása ügyében. Azt azonban hozzátette, hogy azt sajnálja, hogy a főügyészség nem tett ugyanígy, amikor szeptember elején törvénytelenül került nyilvánosságra a belügyi felügyelőséghez kötött bűncselekményekről szóló nyomozati anyag.

 

„Az információk kiszivárgása szinte minden esetben nem várt komplikációkat okoznak a büntetőeljárásokban. Emiatt abszolút helyénvaló kinyomozni, honnan szivárogtak ki az audiovizuális anyagok, amelyeket a sajtó most nyilvánosságra hoz, és amelyek legális részét képezik a Tisztítótűz-ügy nyomozati anyagának.

 

Sajnálatos ugyanakkor, hogy a főügyészség részéről hasonló lépés nem történt, amikor szeptember elején törvénytelenül került a sajtó kezébe a belügyi felügyelőség bűncselekményeinek gyanújáról szóló realizációs terve. Ráadásul a belügyi felügyelőséget érintő bűncselekmények gyanújának jelentőségét már két bíróság is megerősítette”

 

áll Lipšic állásfoglalásában.

 

 

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!