Nyitókép forrása: SITA/Ľudovít Vaniher

 

Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter saját bevallása szerint nyitott a vitára a COVID-automata megváltoztatását illetően, valamint a beoltottakra vonatkozó korlátozások enyhítésére vonatkozóan is, de csak az ünnepek után és csak az aktuális járványhelyzet súlyossága függvényében.

 

A minisztérium szóvivője szerint Lengvarský „felelősen” hozza meg a döntéseit az „emberek egészsége védelmében”, és figyelembe veszi a szakértők véleményét is. A szaktárca nyitott a konstruktív vitára a korlátozások enyhítéséről azok esetében, akik beoltották magukat koronavírus ellen. Ugyanakkor emlékeztetett, hogy a járványszakértők a múlt héten azt javasolták, hogy a fekete járásokban még az oltással rendelkezők számára sem javasolnak enyhítéseket Mindenszentek ünnepére és Hallottak Napjára.

 

A javaslatot azzal indokolják, hogy az ünnepek miatt emberek nagy számban indulnak útnak, hogy meglátogassák a rokonaikat és a temetőket, ami növeli a vírus terjedésének kockázatát, ezért a maximumot meg kell tenni ennek a kockázatnak a visszaszorítása érdekében.

 

 hirdetes_810x300  

Az SaS szerdán nagyobb szabadságot javasolt a beoltottak számára, főleg a fekete járásokban. Egyúttal hasonló szabadságot akar elérni a betegségen átesett személyek számára is arra hivatkozva, hogy rendelkeznek antitestekkel a kórokozó ellen (ennek az érvelésnek az árnyaltabb megközelítéséhez ajánljuk cikkünket az iráni koronavírus-járványról).

 

Iránban már mindenki átesett legalább egyszer a koronavíruson, mégsincs nyájimmunitás – de gyűlnek az áldozatok

 

Teraz.sk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!