Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Jaroslav Rezníknek, a Szlovák Rádió és Televízió (RTVS) vezérigazgatójának 2020-ban magasabb bevétele volt, mint az akkori kormányfőnek Igor Matovičnak (OĽaNO) vagy Boris Kollár (Sme rodina) házelnöknek. Rezník tavaly 108 469 eurót keresett.

 

Igor Matovič, aki tavaly a kormányfői posztot látta el, 2020-ban 62 634 euróra tett szert. Boris Kollár (Sme rodina) házelnök köztisztviselőként 37 585 eurót keresett – derült ki a parlament oldalán közzétett vagyonnyilatkozatokból.

 

 hirdetes_810x300  

Az RTVS vezérigazgatójánál a három legfőbb közjogi méltóság közül csak Zuzana Čaputová államfőnek volt magasabb bevétele, aki tavaly 157 598 eurót kapott az államtól. A vagyonnyilatkozata alapján egy rekreációs hétvégi házat és egy bazini családi házat vallott be.

 

Boris Kollár azelőtt, hogy belépett volna a politikába, vállalkozott. A vagyonnyilatkozatában bevallotta, hogy több ingatlana is van: lakás, két családi ház, kertek. Emellett van egy családi háza telekkel Gombán, egy thaiföldi ingatlanja, hétvégi háza az ausztriai Bergben, két lakása Spanyolországban, valamint egy építménye Dubajban. Kollár emellett saját műtárgyakat, óra- és ékszergyűjteményt, bankbetéteket, értékpapírokat, valamint üzleti részesedéseket ismert be kilenc társaságban.

 

Igor Matovič kormányfőként feltüntetett vagyonnyilatkozatában nem szerepel semmilyen ingatlan, ugyanis a politikába való belépése előtt mindent ráíratott a feleségére. Mindössze ingóságot valott be, készpénzt, aminek az összegét nem tudni.

 

Jaroslav Rezník, az RTVS vezérigazgatójának a vagyonnyilatkozata alapján két lakása és garázshelye van Pozsony-Szőlőhegyen, részesedése van egy rétei telekben, két családi házzal rendelkezik Hegybányán, valamint két személygépkocsi is a tulajdonát képezi.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!