Nyitókép: RTVS live

 

Milan Vetrák (OĽaNO), a parlament alkotmányjogi bizottságának el Milan Šutaj Eštok (Hlas) ellenzéki képviselő volt a vendége a közmédia 5 perc múlva 12 című vasárnapi politikai vitaműsorának.

 

Vadászlak, lehallgatás

 

A műsorban Vetrák részéről elhangzott, hogy a napokban nyilvánosságra került rendőrségi lehallgatással készült felvételek jogszerűen készültek. Robert Fico pedig azért nem tett feljelentést a tőle a felvételek alapján eltulajdonított 50 ezer euró és aranyérmék miatt, mert nem tudná megmagyarázni vagyona eredetét.

 hirdetes_810x300  

 

50 ezer euró egyébként több mint amennyit parlamenti képviselőként egy év alatt megkeres.

 

Eštok szerint mivel a felvételek állítólag orvvadászat lefülelése végett készültek, amikor a NAKA megtudta, hogy azokon nem vadállatokat porcióznak, hanem vezető ellenzéki politikusok beszélgetnek, le kellett volna állítaniuk a lehallgatást, és más ügyben, immár az elhangzottak alapján újra kérvényezni azt.

 

Eštok elmondta, hogy a vadászlakban elhangzottak szerinte semmilyen törvénytelenséget nem mutatnak.

 

Vetrák azonban úgy reagált, hogy egy politikus esetében nem lehet csak törvénytelenségről beszélni, hiszen elég, ha közéleti szereplőként rossz példával jár elöl. Fico pedig – mint elmondta, – pont így tett, hiszen a Covid-19-ről mint szörnyű betegségről beszél, miközben felelőtlenül tömegtüntetéseket szervez a járvány közepén. Ezen kívül elárulta azt is, hogy PCR-tesztet hamisított, és nem tartotta be a járványügyi előírásokat.

 

Az OĽaNO képviselője rámutatott arra is, hogy az, hogy a felvételek napvilágra kerültek, a társadalom mai állapotát tükrözik.

 

„Azért szivárogtathatnak, mert nem bíznak abban, hogy a bíróság igazságos döntést hoz“

 

– zárta a politikus.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.