Nyitókép: Facebook/Eduard Heger

 

Az oltás szabadságot hoz a városoknak, illetve a járásoknak – mutatott rá Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök csütörtök este egy, a Facebookon közzétett bejegyzésében. Egyúttal gratulált Kisszeben városának (Sabinov), amiért a járás jövő héttől fekete helyett bordó besorolású lesz a COVID automatában.

 

„Néhány nappal ezelőtt a kisszebeni járás lakosainak körülbelül 200, 50 év feletti beoltott lakos hiányzott ahhoz, hogy jobb színre váltsanak. Ezért úgy döntöttek, hogy mobil csapatokat küldenek az önkormányzatokhoz, és rádión keresztül oltásra hívják az embereket. Az erőfeszítésnek és az elszántságnak köszönhetően a szakolcai (Skalica) és az alsókubini (Dolný Kubín) járások is sikerrel jártak.”

 

– írta a kormányfő, hozzátéve: ezeket a sikereket további járásszékhelyek követhetik. Az 50 év felettiek átoltottsága 65 százalék körüli, amivel Eduard Heger szerint az egyes járások egy jokert kaptak, hiszen a jobb színbesorolás nagyobb szabadságot – nyitott éttermeket, panziókat, szállodákat, rendezvényeket stb. – jelent.

 

Teraz

 hirdetes_300x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.