Nyitókép: SITA/Alexandra Čunderlíková

 

Pénteken este a Bôrik nevezetű kormányhotelben ülésezik a központi válságstáb, melynek egyik fontos napirendi pontja a kórházakban uralkodó „rendkívüli“ helyzet.

 

Peter Ferjančík, az Egészségügyi Minisztérium hivatalvezetője szerint bonyolódik a helyzet az ország kórházaiban, ami azonnal megoldást igényel. Ferjančík szerint a kórházak telítettek, így szállítani kell a betegeket. Bővebb információ a stáb ülése után várható.

 

Harmadik hullám: A járványszakértők szerint “riasztó” a helyzet, szigorítás jöhet a fekete járásokban

 hirdetes_300x300  

 

A krízisstáb ülését az egészségügyi miniszter kérésére hívták ma össze. Martin Klus, a külügyminisztérium államtitkára az ülés előtt nem tudott bővebb információval szolgálnia a tervezett programról, de ő maga az aktuális járványhelyzettel kapcsolatos új intézkedésekkel számol.

 

A járványügyi szakértők többek között javasolták a nem beoltottak mozgásának korlátozását a fekete besorolású járásokban. A beoltottak számára ugyanakkor könnyítéseket szeretnének. Piros és rosszabb besorolású járásokban a szakértők szerint várhatóan tesztet kell majd bemutatnia az oltatlan alkalmazottnak, illetve igazolást arról, hogy átesett a fertőzésen. A beoltottaktól pedig a munkahelyen kérhetik a Covid-igazolást.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.