Nyitókép: TASR/Pavel Neubauer

 

A Pozsony Megyei Önkormányzat a nyári szünet után ismét megnyitotta a pozsonyi Nemzeti Futballstadionban a nagykapacitású oltóközpontját. Elsősorban az 55 év felettieket és a gyenge immunrendszerrel rendelkező személyeket oltják a koronavírus elleni vakcina harmadik adagjával.

 

Tomáš Szalaynak, a megye orvosának elmondása szerint nagy az érdeklődés a harmadik vakcina iránt. A harmadik oltásra azok a személyek jogosultak, akik több mint hat hónappal ezelőtt vették fel a második oltást. Rajtuk kívül az immunkompromittált személyeket is oltják, ők már négy héttel a második oltás után is oltakozhatnak.

 

 hirdetes_300x300  

„Elsősorban a január és április között oltott emberek érdeklődnek a harmadik oltás iránt. Általában idős emberekről van szó, akiknél a legnagyobb kockázat áll fenn. Az oltóközpontot legfőképp miattuk nyitottuk meg“

 

– konstatálta Szalay. Szombaton az átlagéletkor 80 év körül mozgott, de 90 évesek is voltak oltakozni.

 

A megye egyelőre nem tudja, hogy milyen gyakran fognak a stadionban oltani. Ez elsősorban az érdeklődők számától fog függeni.

 

„Feltételezésem szerint hétvégenként fogunk oltani, egészen addig, amíg nem lesz olyan hatalmas érdeklődés, hogy a hét más napjain is ki kell nyitnunk a stadiont“

 

– pontosított Szalay.

 

A pozsonyi Nemzeti Futballstadionban Pfizer-vakcinával oltanak.

 

A megye az Einstein utcai Aupark bevásárlóközpontban is elérhetővé tette az oltást, ahol az első és a második vakcinát lehet felvenni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!