A bíróság rács mögé zárta az egyik Lidl-es szájmaszkellenes személyt. Vizsgálják a Facebookon agresszíven kommentelők szavait is - Körkép.sk
Zalán
  • HUF: 380.38
  • USD: 1.08
  • 9 °C
  • 19 °C

Hirdetés (X)

Belföld

A bíróság rács mögé zárta az egyik Lidl-es szájmaszkellenes személyt. Vizsgálják a Facebookon agresszíven kommentelők szavait is

Ha cselekedeteik bizonyítást nyernek, akár több év börtönbüntetést is kaphatnak

Nyitókép: SITA

 

Csütörtökön a pöstyéni élelmiszerüzletben randalírozó három szájmaszkellenes személy közül az egyikkel szemben a bíróság vizsgálati fogságot rendelt el.

 

Mindhárom törvénysértő ellen hivatalos személlyel szembeni erőszak és rendbontás miatt emeltek vádat. Amennyiben cselekedetük bizonyítást nyer, úgy egytől öt évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

 

A másik elkövetőnek a bíróság a vizsgálati fogság helyett otthoni tartózkodást írt elő, és havonta kétszer jelentkeznie kell a hatóságoknál.

SJE Nyílt nap

 

A rendőrök csütörtökön három személyt állítottak elő a pöstyéni szupermarketben, akik elutasították a szájmaszkviselést, agresszívek voltak és a rendőrökkel szemben is felléptek. Két rendőr és az egyik elkövető a dulakodás közben sérülést szenvedett.

 

A Pöstyéni járás az eset idején bordó besorolásban volt, ami a Covid-automata szerint kötelező szájmaszkviselést ír elő beltéren.

 

A rendőrség emellett aktívan foglalkozik azokkal a közösségi oldalakon kommentelő személyekkel is, akik a pöstyéni eset kapcsán fenyegetik a rendőröket, vagy másokat is különféle agresszióra buzdítanak. Az ilyen személyek akár 2-3 év börtönbüntetésre is számíthatnak.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket