Nyitókép: Körkép.sk

 

A diákok a tavalyi iskolai évben leginkább a túl sok hiányzás miatt ismételtek évet. További gyakori ok volt az is, hogy a diákok nem kapcsolódtak be kellően a jelenlét nélküli oktatásba, vagy nem tanulták meg az adott iskolai év tananyagát, derül ki az oktatásügyi minisztérium telefonos felméréséből, melyet 162 iskolában végeztek. Az eredményből kiderült, hogy a diákok több, mint 25 százaléka ismételte az évet.

 

A közvéleménykutatás megmutatta azt is, hogy az iskolák több mint 40 százaléka nem nyújtott semmilyen segítséget ezeknek a diákoknak. Amely intézmények mégis igen, ott kétharmad esetben a korrepetáció lehetőségét választották.

 

A szülőkkel való kommunikácó az esetek felében segített, harminc százalékban pedig az iskola megfelelő szaktanácsadó, vagy közösségi központ segítségét ajánlotta.

 hirdetes_400x285  

 

Svetlana Síth, a minisztérium államtitkára elmondta, hogy a tárca igyekszik megelőzni az évismétléseket.

 

„Az iskolák ezért újabban kötelesek felmérni a diákok tudását, kitippelni azokat az iskolásokat, akiknél fennáll az évismétlés veszélye, illetve kötelesek meghatározni az évismétlés konkrét okát és segítséget nyújtani a bukott diákoknak,“

 

magyarázta.

 

A felmérés szerint az iskolák már most is az esetek felében kiderítették a problémás eseteket, a válaszadók 80 százaléka pedig azt mondta, hogy megtették a szükséges lépéseket a diákoknál annak érdekében, hogy megelőzzék a problémát, azaz, hogy évet kelljen ismételniük.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!