Nyitókép: Fb live

 

Szívhez szóló nyilatkozatban kérték a szlovákiai egészségügyisek az embereket: „Oltassátok be magatokat, hogy ne kelljen meghalnotok. Mi már nem bírjuk nézni a haláltusákat”. A Körkép.sk lefordította az egész kiáltványt, íme:

 

Szívhez szóló nyilatkozatban kérték az egészségügyisek az embereket: Oltassátok be magatokat, hogy ne kelljen meghalnotok. Már nem bírjuk nézni a haláltusáitokat

 

„Kedves Polgártársaink, Barátaink és Mindenki, aki még mindig mérlegeli, hogy beoltassa-e magát a Covid-19 ellen!

 hirdetes_300x300  

 

Mi, egészségügyi dolgozók, akik Szlovákia-szerte a Covid-osztályokon dolgozunk, naponta nézünk bele azoknak az embereknek a szemébe, akik már nem bírnak lélegezni. Azt kérdezik tőlünk, miért éppen ők azok, akik vesztésre állnak a Covid-19-cel szembeni harcban. Sokan közülük nemrég még féltek az oltástól, alábecsülték ezt a betegséget vagy azt feltételezték, hogy a vírussal sosem találkoznak. Ma már mindent megadnának azért, ha másképpen döntöttek volna.

 

Ebben a hullámban a munkánk nemcsak fizikailag, de elsősorban lelkileg és emberileg kezd egyre nehezebbé válni. Nem tudjuk nem megkönnyezni, amikor egyre fiatalabb oltatlan páciensek ágya fölött állunk, és nem tudunk rajtuk segíteni. Nem tudunk nem arra gondolni, hogy a távozásuk nemcsak idő előtti, hanem teljesen felesleges.

 

Olyan emberekkel telnek meg a kórházak, akiknek nem kellene ott feküdniük. Sokaknak közülük rendkívül nehéz lefolyású a betegsége, hetekre el vannak szakítva a családjuktól és folyamatosan bizonytalanságban vannak, mert nem tudják, hogyan fog végződni a betegségük. Nem ritkán azzal végződik, hogy ezek az emberek meghalnak, mi pedig nem tudunk nekik segíteni – ez a tehetetlenség és a kétségbeesés leírhatatlan érzése.

 

Azokat a fekhelyeket, ahol néhány héttel ezelőtt még más betegségben szenvedő páciensek feküdtek, most a covidos páciensek foglalják el. Bármennyire is igyekszünk, a nem covidos páciensek ellátása egyre inkább korlátozottá válik. Gyarapszik azoknak a kórházaknak és részlegeknek a száma, ahol kénytelenek elnapolni a tervezett beavatkozásokat. Kevesen vagyunk, viszont a páciensek egyre többen, mi pedig lassan nem fogjuk győzni.

 

A Covid-19-cel kapcsolatos halálesetek többsége a megelőzhető halálesetek csoportjában tartozik, mivel az oltással el lehetett volna kerülni. Sajnos, a járvány áldozatai között olyan páciensek is lesznek, akik a covidos páciensekkel telített kórházak miatt nem jutnak majd időben megfelelő orvosi ellátáshoz. Ez azt jelenti, hogy az oltással más diagnózisok miatt bekövetkezett felesleges elhalálozásokat is megakadályozhatunk.

 

Drága Polgártársak, Barátok és Mindenki, aki még mindig azt mérlegeli, hogy beoltassa-e magát a Covid-19 ellen!

 

Mi, egészségügyi dolgozók, akik Szlovákia-szerte Covid-osztályokon dolgozunk, az Önök bizalmát és segítségét kérjük. A covid következményeit naponta látjuk a saját szemünkkel, a nehéz lefolyású covidos betegek a kezeink között halnak meg. Az oltás nem politikai, hanem mindenek előtt orvosi kérdés. A Covid-osztályokon szinte az összes orvos be van oltva, az oltás mellékhatásaitól nem kell tartani, a jelenleg használt vakcinák biztonságosak és a gyakorlati felhasználásuk hiteles.

 

Ezekkel a tapasztalatokkal, hatalmas fizikai és szellemi kimerültséggel, és attól tartva, hogy mi vár ránk a továbbiakban, arra kérjük Önöket, hogy oltassák be magukat. Nincs okunk tartani a vakcinától, viszont sok okunk van arra, hogy féljünk a nehéz lefolyású Covid-19-től.

 

Tudjuk, miről beszélünk! Kérjük Önöket, segítsenek nekünk legyőzni a Covid-19-et!”

 

Fordította: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 24 olvasónak tetszik ez a cikk.