Nyitókép: Jana Birošová/SITA

 

Továbbra is érvényes, hogy az iskolákat nem fogják tömegesen bezárni – reagált az oktatásügyi minisztérium arra a hoaxra, miszerint Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter elrendelte volna az iskolai oktatás megszakítását.

 

Az oktatásügyi tárca a közösségi oldalán emlékeztetett arra, hogy az iskolák az iskolai Covid-automatához igazodnak, és a helyzetet a megfelelő regionális higiénikus értékeli ki.

 

 hirdetes_300x300  

A minisztérium azt is kihangsúlyozta, hogy a hivatalos információkat a minedu.sk honlapon, illetve az oktatásügyi tárca hivatalos közösségi oldalain teszik közzé. Az interneten terjedő, a rendelkezés módosításáról szóló hoaxot már továbbították a megfelelő szerveknek.

 

 „Arra kérjük Önöket, hogy csak a hiteles forrásoknak higgyenek. Részben a dezinformációknak köszönhetjük azt, hogy a kórházaink tele vannak, a tervezett beavatkozásokat el kell halasztani, az egészségügyi dolgozók már erejükön felül teljesítenek, szolgáltatásokat és éttermeket zárnak be, az emberek elveszítik a munkájukat és a bevételforrásaikat, és mindannyian a hozzátartozóink egészségét féltjük“

 

– zárta le az oktatásügyi tárca.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!