Nyitókép: Pixabay/”Jarmoluk” (Illusztráció)

 

Második olvasatba került a kormánykoalíció kórházreformja, miután a csütörtöki szavazáson a honatyák többsége támogatta az intézményi egészségügyi ellátás kategorizálásáról szóló törvényjavaslatát. A 145 jelenlévő képviselőből 76-an szavaztak „igen”-nel, 68 „nem” ellenében, egy képviselő nem szavazott.

 

Lengvarský szerint a kórházoptimalizáció emberéleteket ment, és stabilitást, valamint több egészségügyi dolgozót jelent

 

A reform célja, hogy a kórházak öt – a közösségitől az országosig – szinten működjenek, melynek eredményeként létrejön a kórházak optimalizált hálózata. A tervek szerint a listán szereplő kórházak jogosultak lesznek az állami egészségbiztosítási költségtérítésre. A Szlovák Köztársaság Egészségügyi Minisztériuma egyben továbbra is azt hangsúlyozza, hogy egyetlen kórházat sem fognak bezárni.

 hirdetes_400x285  

 

Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök és Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter (OĽANO) az SaS és a Za ludí képviselőivel együtt köszönetet mondott azoknak a képviselőknek, akik megszavazták a törvénytervezetet. Heger aláhúzta: Bízik a reform második olvasatbeli sikerében is, hiszen a mai az egészségügy javítása felé tett első fontos lépés volt.

 

Teraz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!